Katip Çelebi Yüksekokul İçin Birgi’deki Çalışmaları Hızlandırdı

Katip Çelebi Yüksekokul İçin Birgi’deki Çalışmaları Hızlandırdı

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem’in girişimleriyle, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dolu, inanç turizminin merkezi konumundaki Birgi’de Katip Çelebi Üniversitesi tarafından yüksekokul açılması konusunda görüşmeler ve incelemeler devam ediyor.

- Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem’in girişimleriyle, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dolu, inanç turizminin merkezi konumundaki Birgi’de Katip Çelebi Üniversitesi tarafından yüksekokul açılması konusunda görüşmeler ve incelemeler devam ediyor.

Kentin ekonomik, kültürel ve sosyal alanda gelişimine yönelik projeleri hayata geçirmek isteyen Başkan Mahmut Badem, bir süredir İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile temaslarda bulunuyor. Birgi Dervişağa Medresesi’nde İmamı Birgivi Kültür Sanat Merkezi ve bölgenin konumuna uygun restorasyon bölümlerinin yer aldığı bir yüksekokulun açılması konusunda çalışmalar yürütülüyor.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof Dr Galip Akhan ve ekibi, İzmir Milletvekili Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Sayım Tekelioğlu ile birlikte Birgi’deki çalışmaları yerinde incelemek üzere Ödemiş'e geldi. İlk olarak Başkan Mahmut Badem’i makamında ziyaret eden ekip daha sonra Birgi’de incelemelerde bulundu.

Uzun zamandır Katip Çelebi Üniversitesi yetkililerinin Birgi’de çalışmalar yürüttüğünü ifade eden rektör Akhan; “Bu çalışmalar kentteki yapıların restore edilerek hem görsel anlamda düzenlenmesi hem de turizmi canlandırmak açısından çok önemli. Yapılanma çalışmalarımız titizlikle devam ediyor. Yüksekokulda görev yapacak öğretim görevlilerinin de Ödemiş’ten olmasına özen göstereceğiz” dedi.

Yüksekokul açılması konusunda alt yapı çalışmalarının hazır olduğunu belirten Başkan Mahmut Badem, Kredi Yurtlar Kurumu’nun kentte yurt açması konusunda görüşmeler yapıldığını söyledi.

KATİP ÇELEBİ YÜKSEKOKUL İÇİN BİRGİ’DEKİ ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI

KATİP ÇELEBİ YÜKSEKOKUL İÇİN BİRGİ’DEKİ ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.