Kaymakam Güven esnaf odası başkanlarını ağırladı

Kaymakam Güven esnaf odası başkanlarını ağırladı

Bu yıl 30’uncusu kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa’nın Kula ilçesindeki esnaf odalarının başkanları Kula Kaymakamı Osman Güven’i ziyaret etti.Oda başkanları adına ziyarette konuşa...

Bu yıl 30’uncusu kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa’nın Kula ilçesindeki esnaf odalarının başkanları Kula Kaymakamı Osman Güven’i ziyaret etti.

Oda başkanları adına ziyarette konuşan Kula Esnaf Odası Başkanı Aytekin Şadan, “Ahilik sadece Türk insanının değil, bütün dünya toplumlarının örnek alması gereken bir insanlık ve ahlak sistemidir. Günümüzde Ahiliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Sosyal dayanışma, hizmet, samimiyet, cömertlik, Allah’tan başkasına kul olmama, insan sevgisi, iyi niyet, kibir ve bencillikten uzaklaşmak, merhamet ve iyi kalpli olmanın adıdır ahilik” dedi.

Ahiliğin, yarenlik, dostluk, birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu vurgulayan Şadan, “Yardımlaşma manasına gelen, Ahiliği daha da geniş anlatmaya kalktığımızda bin sayfayı geçer. Kaymakamımıza bizleri kabul ettiği için teşekkür ederiz” dedi.

Kula Kaymakamı Osman Güven de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Ahiliğin, doğruluk, dürüstlük ve temiz ticaretin temelini oluşturur. Ahiliğin hem sosyal hem de ekonomik gelişmeye katkısı var. Dolayısıyla bu noktada sevinerek söylemek gerekirse, toplumun hem sosyal, hem de ekonomik gelişmesini sağlamakta çok büyük bir sorumluluk yüklenmektedir” diye konuştu.

Ziyarete Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, Kula Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Oktay Kırlı, Dericiler Odası Başkanı Yunus Kilimci, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ali Yigen katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.