Kazan’da Zafer Coşkusu

Kazan’da Zafer Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Ankara’nın Kazan ilçesinde törenle kutlandı.Milli Egemenlik Parkı’nda düzenlenen törene, Kazan Kaymakamlığı’na vekalet eden Etimesgut Kaymakam...

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Ankara’nın Kazan ilçesinde törenle kutlandı.

Milli Egemenlik Parkı’nda düzenlenen törene, Kazan Kaymakamlığı’na vekalet eden Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla, Belediye Başkan Vekili Ahmet Ceylan, Hava Yarbay Murat Şafak Kömürcü, Kazan Cumhuriyet Savcısı Abdullah Çıtlak, daire amirleri, gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunumu, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın tüm ilçelerde okunmak üzere gönderdiği 30 Ağustos Zafer bayramı mesajı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Mesajı’nda "Bugün, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız, Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferinin 93’üncü yıl dönümüdür. 81 ilimizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gönülden kutluyorum" ifadeleri yer aldı. Büyük alkış alan Erdoğan’ın mesajının ardından protokol üyeleri, Kazan Kaymakamlığı’na geçerek tebrikleri kabul etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Renault Twingo sahipleri de Kazan’da bir araya geldi. Belediyenin katkılarıyla Twingo Ankara ailesinin organize ettiği 30 Ağustos buluşmasına Ankara dışında İstanbul, Kocaeli ve Antalya’dan da katılanlar oldu. Sosyal medya üzerinden bir araya gelen yaklaşık 40 Twingo tutkunu, 30 Ağustos’ta hem Zafer Bayramı’nı hem de grubun birinci yıl dönümünü kutladı. Kazan Belediyesi tarafından Türk bayrakları ile donatılmış cadde ve sokaklarda tur atan Twingo tutkunları yine Türk bayrağıyla süsledikleri otomobilleri ile korna çalarak Kazan caddelerinde tur attılar. Vatandaşların da ilgi ile izlediği Twingo konvoyuna gelin konvoyu da dahil oldu. Kırık koluyla Antalya’dan katılanların da bulunduğu konvoy renkli görüntülere sahne oldu.

Twingo tutkunları daha sonra aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafının ardından piknik alanına geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.