Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Kazandığınız Para Helal mi Kardeşim!

Bu gün, saat 11 de, Belediye Başkanımız Sayın Haluk Alıcık beyin, basın toplantısına katıldım. Çok ilginçti. Öncelikle Basın toplantısında bol, bol resim alınır. Belediye Başkanı ve yardımcılarının arkasından gün ışığı giriyor. Çekilen resimlerin tamamı karanlık! Toplantıyı düzenleyenlerin dikkatsizliği ilginçti.

Bizim konumuz bu değil.

Yüzlerce, yapılan başarılı hizmetin, resimleri ile tanıtımını yapan, Belediye Başkanımız, yeni yapacakları projelerden bahsetti. Mükemmel projelerdi. Kendilerine ve ekibine teşekkür ettim. Bu kadar güzel projelerinizden sonra, şehrimiz insanından birisi size sorsa, “Sayın başkanım benim ekmek parama bir liralık artış sağlayacak, ya da işsizlerimize iş sağlayacak bir projeniz var mı?” dese ne dersiniz?

Biz ne yapabiliriz ki?

Dedikten sonra, “Sosyal tesisler açıyoruz kendimiz işletiyoruz. Hem para kazanıyoruz ilk defa hem de çalışana iş veriyoruz”

Peki değerli kardeşim aynı tesisleri kiraya verseniz kiracınızda aynı sayıda işçi çalıştırmayacak mı? Birde kira geliriniz olmayacak mı?

“Kaldı ki bazı yerlerde kiracılarınızla rekabet ediyorsunuz, yazık değimli o esnafınıza” 

Bu para kazanma yöntemini Büyük Şehir Belediyesinden öğrendim. Dediniz ama kılavuzunuz da yanlış yapıyorsa?  Dedik.

Yardımcılarından birisi kızarak, bir şeyler mırıldandı. Dudak okuyamadığım için ne söylediğini anlayamadım. Dolayısı ile cevap ta veremedim. Olsun, her söylenen söze cevabımız var ama, bir söze bakarız, bide söyleyene….!

Ne yapabiliriz ki sorusuna orada da tekrar anlattım. “Devletin, Anahtar teslimi fabrika projesi var, Güney doğu bölgelerimiz için. Sizler de burada, buna benzer projeler yapabilirsiniz” dedim.

Öğrenciler İsabeyli de, bir artı bir dairelerde 7-8 yüz TL kira ödüyorlar. Özel yurtlarda 3-4 kişilik odalarda 5-6 Yüz TL bedel ödüyorlar.

Öğrenciler için Yurt yapabilir ve 300 TL ye kiraya verebilirsiniz dedim.

Nazilli de 18 kişilik yurtları olduğunu söylediler! İlginçti.

Yine söylüyorum. Danışmanlarınız sizi yanlış yönlendiriyorlar. Kılavuz olarak örnek aldığınız Büyük Şehir Belediyesi de Kasaplığa ve fırıncılığa soyundular yanlış yapıyorlar. Siz de Tostçuluk işletmeleri açarak, tostçu, çaycı, gazozcu, esnafınızla rekabet ediyorsunuz. Yanlış yapıyorsunuz.

Verin kiraya tostçu ve gazozcu dükkânlarınızı.

Size ve adalet anlayışınıza yakışmıyor bu yöntem. Adil değil.

Adil olmayan hiçbir şey, Helal değildir. Kiracılarınız ve esnafınıza yazık oluyor. Onların sizinle rekabet etme şansları yok. Devlet’le ve Sermayedar Yurtçu esnafı ile rekabet ediniz. İnanın, o yoksul öğrencilerin ve küçük esnafınızın gözünde büyüyeceksiniz.

Allah’ın yanında da takdir göreceksiniz. Onları gerçekten koruduğunuz için.

Nasıl, kasap dükkânı açan, fırın açan, belediyeler, zararlarını, su ve atık su bedellerine zam yaparak karşılayacaklarsa, sizlerde ileride bu zararlarınızı başka hizmetlere zam yaparak karşılamak zorunda kalacaksınız. Ya da kiracılarınız kapatıp gidecekler. Üzülüyorum.

İşsizliği önlemeye dair somut çözümlerin beklentisi içinde birçok işsiz vatandaşımız. Rekabetinizle kapanacak iş yerlerindeki işçilerin işsiz kalması da sizin vebaliniz olacak.   

Yine acı söyledik. Anlayışınızı bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum