Kecheesee Bakan Yardımcısı Arzudan Tam Not

Kecheese'e Bakan Yardımcısı Arzu'dan Tam Not

Foodex Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nda keçi sütü ürünleriyle dikkat çeken 'Kecheese' ziyaretçilerin akınına uğradı.

- Foodex Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nda keçi sütü ürünleriyle dikkat çeken 'Kecheese' ziyaretçilerin akınına uğradı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ve İzmir Valisi Mustafa Toprak da keçi peynir dönerini tattıkları Kechees'e tam not verdi.

Şifa dağıtan lezzetlerden biri olan keçi sütünü halka sevdirmek ve tanıtabilmek için keçi peyniri dönerini fuarda ziyaretçilerle buluşturan Kecheese, vatandaşlar tarafında büyük ilgi gördü. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, İzmir Milletvekili Rıfat Sait, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da peynir dönerini tattı. Protokol üyeleri keçi peynir dönerini çok lezzetli bulduklarını ifade ederek, Türer AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer’e teşekkürlerini iletti.

Keçi sütü ve peynirine dair var olan kötü algıyı yıkmaya çalıştıklarını belirten Özer Türer, “Keçi peyniri dönerini keçi sütünün lezzetini insanların gerçekten bilmesini istediğimiz için çıkardık. Keçi sütüyle ilgili çok öncelerden sütün koktuğuna dair bir algı vardı. Ancak böyle bir şey yok. Burada biz bu algıyı da yıkıyoruz. Her geçen gün keçi sütü ürünlerine talep de artmakta. Biz de hem bu talebi artırmak istiyoruz hem de insanlara sağlıklı ve besleyici ürünlere kavuşmalarını sağlıyoruz” dedi.

MALEZYA VE ARAP ÜLKELERİNE AÇILIM

Kecheese olarak keçi sütünden yapılmış 25 çeşit peynir de ürettiklerini belirten Türer, önümüzdeki dönemlerde daha farklı tatlar da üreteceklerini ifade etti.

Keçi sütünü en fazla üreten ülkelerden biri olarak kullanım alanının genişletilmesi gerektiğine dikkat çeken Türer, “Niye pastacılık, bisküvi gibi sektörlerde de keçi sütü kullanılmasın. Bizim ülkemizi ve üreticimizi düşünmemiz lazım. Biz ne kadar çok keçi sütü tüketirsek bu ülkede köyde yaşam o kadar çok olacaktır” dedi.

Türer ihracat ağlarını da genişleterek önümüzdeki dönemlerde Malezya ve Arap ülkelerine açılacakları müjdesini verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.