Keçi Sütü ve Peyniri Foodex’te Görücüye Çıkacak!

Keçi Sütü ve Peyniri Foodex’te Görücüye Çıkacak!

Keçi sütü ve peynirleri ile tüketicinin öncelikli tercihleri arasına giren Kecheese, yüzde yüz keçi sütünden ürettiği keçi peynirleri ile İzmir FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nda yer alacak.

- Keçi sütü ve peynirleri ile tüketicinin öncelikli tercihleri arasına giren Kecheese, yüzde yüz keçi sütünden ürettiği keçi peynirleri ile İzmir FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nda yer alacak.

Anadolu'nun yüzyıllardır şifa dağıtan lezzetlerinden biri olan Keçi Sütü ve keçi sütünden yapılan peynirleri ile yıllardır tüketicinin sağlıklı seçimi olan Kecheese, İzmir FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nda gıda sanayicilerinin önüne çıkacak.

Keçi sütü ve keçi sütünden üretilen peynirlerinin bulunduğu ürün gamına son olarak keçi ayranını da ekleyen Kecheese; Lor peyniri, Armola, kızartmalık peynir, klasik beyaz peynir, klasik koyun peyniri, yörük peyniri ve keçi sütü gibi özel lezzetleriyle 4 gün sürecek fuarda keçi sütünden gelen sağlık ve lezzeti sektör temsilcilerine tanıtacak.

TÜRER: ‘‘RUSYA’YA İHRACAT İÇİN HAZIRIZ’’

Gıda Sektörünün en büyüklerini buluşturacak Fuarın, Küçükbaş hayvancılıkta en modern çiftliklerin bulunduğu İzmir’de yapılmasının iyi bir seçim olduğunu belirten Türer AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer, Çiğ süt kalitesinin artmasında sağlanan başarıya paralel olarak yeni pazarların kapısının aralandığını ifade etti. Kecheese Markası olarak Rusya’ya ihracata başlayacaklarını söyleyen Türer, fuar kapsamında Rusya’dan gelecek sektör temsilcileri ile son detayları masaya yatırıp kısa zamanda keçi sütü ve peynirinin ihracatına hız vereceklerini açıkladı. Türer; ‘‘Türkiye süt üretiminde kalite çıtasını günden güne yükseltiyor. Özellikle keçi sütü konusunda ayrı bir bilinç ve farkındalık söz konusu. İnek sütünden ayrı bir konumlama ile fuar organizasyonlarında keçi sütü farklı bir ürün olarak tanıtılmakta. 40 milyar dolar olan Rus pazarında kalıcı olmak için gereken yatırım, altyapı ve Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirdik. AB-ABD ve Rusya arasında yaşanan gerilim Türkiye için fırsata döndü, ancak Türk süt sektörü zorunluluktan değil kaliteli üretimi ile Rusya tarafından tercih edildi.’’ şeklinde konuştu.

GIDA DEVLERİ İZMİR’DE BULUŞACAK

‘‘Gıda’nın Başkentinde Dev Buluşma’’ sloganıyla düzenlenen İzmir FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı 23 Ekim 2014 tarihinde başlayacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker başta olmak üzere çok sayıdaki oda ve dernek başkanının katılımıyla açılacak organizasyona 10 binin üzerinde ziyaretçinin ilgi göstermesi bekleniyor.

KEÇİ SÜTÜ VE PEYNİRİ FOODEX’TE GÖRÜCÜYE ÇIKACAK!

KEÇİ SÜTÜ VE PEYNİRİ FOODEX’TE GÖRÜCÜYE ÇIKACAK!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.