Keçiören İkinci Kütüphanesine 17 Yıl Sonra Kavuştu

Keçiören İkinci Kütüphanesine 17 Yıl Sonra Kavuştu

20 bin kitap kapasitesi ile Keçiören’in kültürel zenginliğine artı değer katan Cemil Meriç İlçe Halk Kütüphanesi, açıldığı tarihten bugüne öğrencilerin akınına uğradı.Mart ayı içinde Cemil Meriç’in kı...

20 bin kitap kapasitesi ile Keçiören’in kültürel zenginliğine artı değer katan Cemil Meriç İlçe Halk Kütüphanesi, açıldığı tarihten bugüne öğrencilerin akınına uğradı.

Mart ayı içinde Cemil Meriç’in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın da katıldığı bir törenle hizmete açılan halk kütüphanesi, ilçedeki önemli bir eksiğin giderilmesini sağladı. Ümit Meriç, Yunus Emre Kültür Merkezi içerisinde yer alan kütüphaneye babası Cemil Meriç’in görmeyen gözleri ile yazdığı bir sayfayı da hediye etti. 563 metrekarelik alana kurulan kütüphanede yerli ve yabancı romanların yanısıra, tarih, edebiyat, siyaset, din, aktüel kitaplar, sağlık ve felsefe gibi yazın dünyasının hemen her türünden kitap bulunuyor. Kütüphaneye gelenler istedikleri kitapları okuma salonunda okuyabiliyor, eğer kitap ödünç almak istiyorsa üyelik formunu doldurduktan sonra bu haktan faydalanabiliyor. Kütüphaneye büyük ilgi gösteren öğrenciler, okuma salonlarında ayrıca LYS, KPSS ve KPDS gibi sınavlara da çalışabiliyor. Proje ve performans ödevleri için gelen öğrencilere yardımcı olan kütüphane personeli, aranan eserleri okuyucunun kullanımına sunuyor.

"ÜÇÜNCÜ KÜTÜPHANEYİ DE AÇACAĞIZ"

Keçiören’de sadece kaldırım ve asfalt çalışması yapmadıklarını, sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında da hizmet sunduklarını ifade eden Keçiören Belediye Başkan Mustafa Ak, “Kültürümüzü geliştirmek için de çok zengin programlar düzenliyoruz. Cemil Meriç üniversite öğrenciliğim yıllarında ve şimdi de kitaplarından faydalandığım bir düşünürümüzdür. Ülkemizin düşünce dünyasına çok katkıları oldu. Ankara’nın en güzel kütüphanelerinden bir tanesini Keçiörenlilere hediye ettik. İçerisinde 20 bin kitap var. Kütüphanemizde çocuklarımızın faydalanması için çocuk kitapları bölümümüz de mevcut. İnşallah Keçiören’e üçüncü kütüphaneyi de açacağız. Keçiören kitap yuvası olsun istiyoruz” dedi.

Keçiören’in ilk kütüphanesi olan Fatih Kütüphanesi ise kapılarını 1997 yılında açmıştı.

20 BİN KİTAP KAPASİTESİ İLE KEÇİÖREN’İN KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİNE ARTI DEĞER KATAN CEMİL MERİÇ İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ, AÇILDIĞI TARİHTEN BUGÜNE ÖĞRENCİLERİN AKININA UĞRADI.

20 BİN KİTAP KAPASİTESİ İLE KEÇİÖREN’İN KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİNE ARTI DEĞER KATAN CEMİL MERİÇ İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ, AÇILDIĞI TARİHTEN BUGÜNE ÖĞRENCİLERİN AKININA UĞRADI.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.