Keçiören, Kartaltepe Kent Ormanıyla Nefes Alacak

Keçiören, Kartaltepe Kent Ormanıyla Nefes Alacak

Ovacık bölgesinde kurulan Kartaltepe Kent Ormanı, şehir yaşantısından bunalan Keçiörenlilere rahat bir nefes aldıracak.Spor ve kültür merkezleri ile Keçiören’e yepyeni bir çehre kazandıran Keçiören Be...

Ovacık bölgesinde kurulan Kartaltepe Kent Ormanı, şehir yaşantısından bunalan Keçiörenlilere rahat bir nefes aldıracak.

Spor ve kültür merkezleri ile Keçiören’e yepyeni bir çehre kazandıran Keçiören Belediyesi, yeşil alan miktarını artırmak için yaptığı çalışmaları sürdürüyor. 1 milyon 126 bin metrekarelik alana kurulan Kartaltepe Kent Ormanı’na Keçiören Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü’nün işbirliği sonucu 7 bin iğne yapraklı ve yapraklı ağaç dikildi. Çınar, mavi selvi, leylandi, gold rider, top akasya, erguvan, kırmızı çınar yapraklı akçaağaç, süs eriği ve gül ağaçlarıyla donatılan orman alanı, görenleri büyüleyen bir renk cümbüşüne dönüştü. 7 bin ağacın daha dikilmesi ile 14 bin ağaçlık bir ormana dönüşecek bu yeşil alanda vatandaşların mutlu ve huzurlu zaman geçirmesi için her türlü detay düşünüldü. 80 kamelya, 33 orman masası ve bankın yanı sıra, piknik ve mesire alanları da vatandaşların kullanımına sunulacak. Temiz hava ve yemyeşil bir ortamda spor yapmak isteyenleri ise 500 metrelik koşu parkuru ve yürüyüş yolu, zemini kum kaplı voleybol ve futbol sahaları, çeşitli spor aletleri ile donatılan spor alanları bekliyor. Kent ormanında ayrıca çocuklu aileler için çocuk oyun alanı, bay-bayan mescit, bay-bayan WC, çocuk bakım odası ve idare binası da bulunuyor.

ANKARA’YA NEFES ALDIRACAK ORMANLAR

Keçiören’de göreve geldiğinde kişi başına düşen 2,2 metrekarelik yeşil alan miktarını 5 buçuk metrekareye çıkardıklarını söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Yeşiller içindeki bir Keçiören’i istiyor ve bunun için çalışıyoruz. Kişi başına düşen yeşil alanı 10 metrekareye çıkararak cennet gibi bir Keçiören hedefine ulaşmayı amaçlıyoruz. Şehirlerin en büyük sıkıntısının betonların arasına sıkışmak olduğundan yakınılır. Biz Keçiören’in yeşil hasretini giderdik. Keçiörenliye nefes aldırarak görsel açıdan çekici hale getirdik” dedi.

Ovacık’taki Kartaltepe Kent Ormanı’nın sadece Keçiören’in değil, Ankara’nın da nefes alacağı akciğerleri haline geleceğini söyleyen Başkan Ak, “Yaşadığımız şehrin temizliği, düzeni ve bakımı kadar yeşilliği de önemli. Bir kentin yeşil alan miktarı o şehrin medeniyet ölçüsünü gösteriyor. Ağaçlandırma için uygun alanların ağaçla buluşması için gayret gösteriyoruz. Düzenlediğimiz törenlerle herkesin dikili bir ağacı oluyor” diye konuştu.

OVACIK BÖLGESİNDE KURULAN KARTALTEPE KENT ORMANI, ŞEHİR YAŞANTISINDAN BUNALAN KEÇİÖRENLİLERE RAHAT BİR NEFES ALDIRACAK.

OVACIK BÖLGESİNDE KURULAN KARTALTEPE KENT ORMANI, ŞEHİR YAŞANTISINDAN BUNALAN KEÇİÖRENLİLERE RAHAT BİR NEFES ALDIRACAK.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.