“Kemal’in gitmesi Özgür’ün gelmesiyle değişim olmaz”

“Kemal’in gitmesi Özgür’ün gelmesiyle değişim olmaz”

Aydın Web Tv sosyal medya kanallarında Mehmet Arkan sunuculuğunda yayınlanan “Aydın’ı Konuşalım” programının yorumcuları Gazeteci Atila Karpınar ve Aydın 24 Haber Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Servet Töz oldu. CHP’nin 38. Büyük Kurultayını yorumlayan Töz, “CHP gerçekten Atatürk’ün yolunda mıydı? Kemal’in gitmesi Özgür’ün gelmesiyle değişim olmaz” dedi.

“CHP GERÇEKTEN ATATÜRK’ÜN YOLUNDA MIYDI?”

Mehmet Arkan sunuculuğunda yayınlanan “Aydın’ı Konuşalım” programında gazeteci Servet Töz, “Cumhuriyetin 100. Yılında CHP’nin 38. Büyük Kurultayını yaşadık. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet’i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ demişti. Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olan CHP gerçekten Atatürk’ün yolunda mıydı?” diye konuştu.

“CHP DEĞİŞTİ, TEMEL İLKELERİNDEN AYRILDI”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ben Dersimli Kemal” diyerek genel başkan seçildiğini hatırlatan Servet Töz, “Dersim ne demek? Osmanlı zamanında Dersim denilen bölgede isyan çıkmış ve Osmanlı bastırmış. Cumhuriyet zamanında da biri isyan daha çıkmış, zamanın hükümeti de isyanı bastırmış. İsyan kaç yılında olmuş? 1935-1937 yıllarında. O zaman iktidarda kim vardı? Atatürk Cumhurbaşkanı, İsmet İnönü CHP genel başkanı ve başbakandı. Dersim isyanını Atatürk ve İnönü’nün döneminde, CHP iktidarında bastırıldığına göre Atatürk’ün koltuğunda oturan biri olarak nasıl “Dersim” dersiniz? “CHP değişti, temel ilkelerinden ayrıldı” derken bunu kastediyorduk. Kılıçdaroğlu ulusalcı denilen, milli düşüncedeki insanları partiden uzaklaştırdı, tek tek. Bütün bunların neticesinde parti çalkantı yaşadı ve bugünkü günlere geldik” dedi.

“KEMAL GİTMİŞ ÖZGÜR GELMİŞ”

Aynı hatayı CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel’in de yaptığını belirten Servet Töz, “Yeni genel başkan da terörist Selahattin Demirtaş’a selam gönderdi. Ben bunu doğru bulmuyorum. Selahattin Demirtaş bir teröristtir. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinden ayrı bir devlet kurmaya çalışan bir silahlı terör örgütünün organize ettiği bir partinin temsilcisidir. Bir genel başkanın teröriste selam göndermesini doğru bulmuyorum. Değişimin gerçekleşmeyeceği sinyalini buradan almış oluyoruz. Özel söylediklerinde samimi ise Kemal gitmiş Özgür gelmiş, CHP’de değişim gerçekleşmemiş demektir. Her şeye rağmen iyi niyetle düşünmek istiyorum. Özgür Özel’e bir avans vermek istiyorum. Önümüzdeki günlerdeki tavrı belirleyici olacaktır” yorumunda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum