Kendilerini CHP İl Başkanlığına Zincirlediler

Kendilerini CHP İl Başkanlığına Zincirlediler

Sarıyer Belediyesi’ne bağlı çalışan bir grup işçi, haklarının verilmediğini gerekçe göstererek, kendilerini CHP İl Başkanlığı binasının giriş kapısına zincirledi.

Sarıyer Belediyesi’ne bağlı çalışan bir grup işçi, haklarının verilmediğini gerekçe göstererek, kendilerini CHP İl Başkanlığı binasının giriş kapısına zincirledi. Yaklaşık 2 saati bulan eylem işçilerin gözaltına alınmasıyla sona erdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın ana giriş kapısına kendilerini hem içeriden hem dışarıdan zincirleyen işçiler, binaya giriş ve çıkışları kapattı. İşçiler adına konuşan yapan Sarıyer Belediyesi İşçi Meclisi Üyesi Güven Darcanlı, "Bu işler ricayla ya da sözle olmuyor. Herkesin 2017’ye kadar sözleşmesi imzalanacak, bu taleplerde buradaki 5 işçi adına şerh konacak sözleşmeye, buradan öyle kalkacağız" dedi. 80 gündür CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde eylemlerini sürdürdüklerini, 17 gündür de dönüşümlü açlık grevi yaptıklarını belirten Darcanlı, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan’la telefonda görüştük. Durumu izah ettim. Onların da samimiyetlerini görmek istiyoruz" diye konuştu.

Ardından olay yerine gelen polis ekipleri, işçileri eylemlerini sona erdirmeleri konusunda uyardı. Çevik kuvvet ekipleri olay yerinde güvenlik önlemleri aldı. Talepleri karşılanana kadar eylemi sürdüreceklerini belirten 7 işçi, zincirleri açılarak gözaltına alındı. İşçilerin İl Başkanlığı önünde bulunan eşyaları ise belediye ekipleri tarafından toplandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.