Kenya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

Kenya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde gazileri ve şehitleri anma kapsamında Kenya’nın başkenti Nairobi’de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından çeşitli etkinlikler d...

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde gazileri ve şehitleri anma kapsamında Kenya’nın başkenti Nairobi’de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

15 Temmuz’da yaşanan olayları hatırlamak, şehitleri yad etmek amacıyla TİKA ve T.C. Nairobi Büyükelçiliği işbirliğinde Kenya’nın önde gelen gazetecilerinin katıldığı basın toplantısı düzenlendi. Kenya’nın önemli devlet kadrolarına öğrenci yetiştiren ve başarı ortalaması yüksek liselerinden olan Starehe Kız Lisesi ve Nairobi Erkek Lisesi’nde bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Ağaç dikimi törenine Nairobi Büyükelçisi Ahmet Cemil Miroğlu ve elçilik personelinin yanı sıra Kenya’da yaşayan Türk vatandaşlar, sivil toplum, inanç grup liderleri, üniversite hocaları ve öğrencileri, Türkiye mezunu Kenyalılar ve gazetecilerden oluşan bir kitle katılım sağlandı.

Ağaç dikimi öncesinde “Demokrasi ve Sivil İrade” temalı bir fotoğraf sergisi düzenlenerek, Kenya’da farkındalık uyandırmak amacıyla darbelerin mağduru olmuş Afrika’ya ilişkin bazı bilgiler paylaşıldı. 15 Temmuz Kenyalı kurum ve vatandaşlara aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.