Kepçe Gölgesinde Marul Tarlası

Kepçe Gölgesinde Marul Tarlası

Ödemiş’e içme ve tarımsal sulama suyu sağlayacak Rahmanlar Barajı’nda kamulaştırma sıkıntıları devam ediyor. Barajın 90 metre yüksekliğindeki gövdesinin hemen yakınında bulunan bir arazinin sahibi değerinde kamulaştırma yapılana kadar arazilerini terk etm

- Ödemiş’e içme ve tarımsal sulama suyu sağlayacak Rahmanlar Barajı’nda kamulaştırma sıkıntıları devam ediyor. Barajın 90 metre yüksekliğindeki gövdesinin hemen yakınında bulunan bir arazinin sahibi değerinde kamulaştırma yapılana kadar arazilerini terk etmeyeceklerini ve marul yetiştirmeye devam edeceklerini söyledi.

İş makinelerinin yoğun olarak çalıştığı bölgenin hemen yanındaki marul tarlasında üretime devam eden arazi sahibi Özbey Göçmez, “Benim içinde yeni evimin olduğu, 156 ağacın olduğu arazimi 178 bin 800 liraya almaya çalışıyorlar. Arazimin gerçek değeri bu değil. Hakkınca bir bedel verilene dek arazimden çıkmayacağım” dedi. Kamulaştırmada çifte standart iddialarına destek veren Göçmez, “Başka yerlerde daha yüksek olan bedeller nedense Derebebekler’e, Dereuzunyer’e gelince düşüyor. Benim arazim baraj gövdesinin hemen yanında. Yani temel noktasındayım. Ama benim yerimi en son kamulaştırıp daha düşük bir bedelle arazimi almaya çalışıyorlar, beni köşeye sıkıştırıyorlar” ifadelerini kullandı.

Barajın bölge açısından öneminin farkında olduklarını kaydeden Göçmez, “Ben baraj yapılmasın demiyorum, sadece hakkımız ödensin. Bizim yıllarca ekmeğimizi kazandığımız topraklarımız gidiyor sonuçta. Yeni bir hayat kurmak zorunda olacağız. İçinde elektriği, suyu bağlı sapasağlam evimin olduğu, 156 ağaçlı, 6 dekar arazime 178 bin lira veriyorlar. Benim evimin arazimin değeri daha fazladır. Evimin arazimin gerçek değeri ödenene dek marul tarlamdan çıkmayacağım. Kamulaştırmadaki adaletsizlikler son bulsun. DSİ yetkilileri gelip bir baksınlar ne durumda olduğumuza. Biz başka bir şey istemiyoruz, hakkımızı versinler yeter” dedi.

KEPÇE GÖLGESİNDE MARUL TARLASI

KEPÇE GÖLGESİNDE MARUL TARLASI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.