Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Kerkük ve Karabag

Eziz ve Böyuk Türk milletim.

Bu gün etrafimizda hem dünyada hemde devletlerimizin etrafinda qeosiyasi oyunlar o keder suretle gedir ki, her gün her saat siyasi durumlar dengeler deyişir. Hem Türkiye cumhuriyyetimize hemde Azerbaycan cumhuriyyetimize karşi hem içden hemde dişaridan ( xaricden) imperialist gücler ve onlarin içimizde olan tasmasini tutduklari üstümüze üstümüze gelir. 44 gün karabag zeferinden sonra ( kardaş Türkiyenin desteyile ) Türkiyenin hem kafkazda hemde Türk devletlerinde ve hemde dünyada yeniden güclenmesi siyasi arenada söz sahibi olmasinin ne keder ciddi oldugunu gösterdi, bütün Türklerin birliyini güclendirdi ve buna göre tarihden biz Türklere düşmen olan kim varsa hepsi üstümüzü hem Türkiyemize hem de Azerbaycanimiza karşi kirli kahbece oyunlarina başladi. Artik heç kimese gizli deyil Rusiya , İran, Fransa, Almaniya, ABD ,Yunanstan, Ermeni, Kürd pkk , ypg, pyd, peşmerge Avropa birliyi her kes açik düşmenşiliklerini mediyada heberlerde ve sahede düydürurlar. Adalarin ( Ege bölgesinde) ABD ve avropa başda Fransa olmakla herbi üss edilmesi , süriyada pkk, Ypg, peşmerge daha ne bilim ne başka it çakkal sürüsü ABD ve Rusiyanin kuklalari köpekleri her terefden Türklere saldirmak üçün birleşmişler. Bu gün yeniden Karabagda ermeni şerefsizlerini ruslar, farslar, Fransizlar ve hindistan silahlandirib muzdlu döyüşçü vererek biz Azerbaycan Türklerine saldirirlar. Amma bacara bilmçiyecekler bunu da iyi soksunlar kafalarina ki, bu ne 20 yuz yilin evvelidir ne de hem Türkiyemiz ve Azerbaycanimiz o zamanki devletler deyil, artik güclü Ordularimizin olmagini her kes bilir.

Böyük oyunu kimler başladib bu hakkda keçen ( önceki) yazilarimda yazmişam, ( oyunu kuran kazanir başlikli) bura dikket son bir heftede eyni zamanda üzerimize salmaga başladilar hem karabagda hem de Kerküt de. Karabagda Şanli ordumuz ermeni , rus, hindistanli , fransiz muzdular ve İranli teroristlerine layikli cavab verdi ve verirde. Başkalarinin qazina gelen ermeniler bu defe bizim Türklerin torpaklarinda son bir ermeni donuzu kalmiyacagini anliyanda artik gec olacak. Ruslarin 2020 10 kasim anlaşmasi ateşkes mukavilesinden sonra karabagi girib işgal etmesi her kese melumdur. Bunuda söyleyim ki, Rusiya kafkazdan savaşsiz çikmayacak, ancak boyük baskiyla Türkiyemiz başda olmakla ve Türk devletlerinin bir güc olmasindan sonra çika biler amma bunu da bilin ki, Rusiya 200 yuz yildi Türkistani ve Azerbaycani yani kafkazi elinde tutub ve devletlerimizde de kendi ajanlarini kalon 5 dediyimiz şerefsizleri devletimizin ust katina ve her sahesine yerleşdirib ve onlarin eliyle devletimize baskilar edir. Türkiye ve Azerbacanin günü günden birleşmesi iki kardaş devıetin bir yerde vahid tek güc olmasini istemiyen kani Türk kani olmuyan ve mankurtlaşmiş rus başlilarin eliyle son zamanlar aramiza soyukluk yaymak isteyirler. Dün 2 eylülde Bakü- nin merkezinde rusiya bayraklariyla arabaıarda flaş mod gövde gosterisi yaparak devletimize meydan okuyanlar bu şerefsizler dir.

Biz Türkler şimdi 10 kişi Türk bayraklariyla Kerkük e destek etsek merkezde bizi hemen polisle tezik edib imkan vermezler ki olmaz, bes bu düşmenlerimizin ruslarin bayraklarini 50 den çok arabalarla polisin her kesin karşisinda gövde gösterene niye kimse bir söz demir? . Demez çunki onlara devletimizde olan rusun çakkalari demiş. Mesele bu. Bu gün kim izin vermedi ŞUŞA - da Türkiye cumhuriyyetinin konsolugu açilsin ve ya 44 gün savaşdan sonra sayin Devlet Bahçeli MHP terefinden ŞUŞA – da dahi Türk oglu Üzeyir Hacibayovun okul mektebini inşa edilmesini hansi ki, Sayin Cumhur başkanimiz İ. Aliyev izin vermişdi. Evet efendiler sonradan ne olduda bu qerardan vaz keçildi, izin olmadi ve inşa edilmedi. Çünki hemin işimizdeki Türk olmuyan ve Türk kimi bizden görsenener ve koltuga göre satilmiş hayin memurlar terefinden rusun moskvanin gösterişiyle açilmadi.

ŞUŞA- da hemen Türkiye Cumhuriyyetinin Konsolostugu açilmalidir hemen, kimese kulak asmadan halkina arxalanib ( küreyini Halkina direyib) konsolugu açmak 1 numreli şertdir devletimizin Karabagin bekasi ve hüriyyetidir. Hem de Türkiye Cumhuriyyetinin Kafkaza kalmasidir.

ŞUŞA bayannamesi ve muqavilesi 2021- ci yil iyunun15 – de baglanmiş Azerbaycan- Türkiye mütefikliyine bir iki bend de artirib Azerbaycan- Türkiye savunma bakanliklarini konferatasiyon formaya keçidini ede bilerik.

İnşallah bu hedef bu projeye hem Türkiyemizden hem de biz Azerbaycandan devletlerimizin üst düzende görev alanlarin qeyri şertsiz vetenini ve devletini sevenlerin şeref borcudur, bunu etmek yapmak, Hem de her iki devletlerimizin bir güc olmasidir.

Bu gün Türk yurdu olan ve tarihden Osmanlidan miras kalan Kerkük ve Musul bizim üçün her bir Türk üçün misaki- millimizdir. Qazi Mustafa ATATürkün ömru yetmedi 1937 – den Hataydan 1938 den sonra Kerkük ve Musulu Türkiye cumhuriyyetine geri almaga , mason ajanlari terefinden şehid edildi evet şehid edildi. Qazi -nin arzusunu bu gün 2023 yuz yilinde heyata kecirilmesine start verilmelidir , Kerkükde Türk kardaşlarimiza irak kürd Berzani peşmergeleri ABD – den ve Rusiyadan, Suriya iktidarindan destek alarak saldirmaga başlamişlar. Hem pkk, ypg, pyd, onlara da koşulmuş ermeni , rum , fars iran hepsi birleşmiş Türk Boz Kurt- un üzerine çakkallar kimi düşmüşler. Evet efendiler biz Türkler ve devletlerimiz bu konuda hem devletimiz yanida yer aşmaliyik hem de Türk kani daşiyan her Türk bu mucadileye Türkmen ( Türk) kardaşlarimiza her türlü destek vermeliyik hem silah esger hemde diplomatik. O, İrak Berzanisine heddini bildirmek ve eski günlerini yada salmak zamani ki, nasil MİT – ajanlik edib el öpürdün 90- da . şimdi ABD ve Rusiyanin Qazina gelib Türkmen elini kürdleşdirmek ve orda olan petrol yataklarini ele kecirib tasmanizi tutan sözde size kürdüstan devleti söz verenlere Böyük İsrayil projesine peşkeş edib sahibiniz terefinden o boş kafaniza sigal çekilmeyini arzun edirsiz se çok yanliş yola girmişsiz. İrak kürdistan muhtariyyetinin başkani Berzani Bakü-ye geldikden sonra da burda Azerbaycanda medya ve internet sayitlarinda ( kizil kürdistan) kelbecer ve Laçinda kizil kürdistan hayallerine düçmüşler. Beki hem Kerküke hemde karabagda size kürdistan sözü verenleri 20 yuz yilin evelinde Kurtuluş savaşindan sonra ingilislerin qazina gelib Diyarbekirde kürdüstan ve Rize , Trabzonda, Erzurundan kara deniz sahillerine kimi Rum Ermeni Pontos devleti kurdurmak istiyenlere Qazi Mustafa Kemalin ve silahdaşlarinin cavabini yadiniza salarik ve Yunanlar izmiri işgal etdikde karşilarina gülle çikekle çikan Şeh Seyid ve adamarini nasil Qazi ipe çekdise yine hemin herekati ederik, biz Türklerin 100 lerle Qazi Mustafa Kemali var her zaman tarihde bir şanli ismiylerle Mete Han, ATİLLA, BİLGE han, ALPARSLAN, ERTUGRUL QAZİ, SULTAN MEHMET FATEH, NADİR ŞAH AFŞAR, ENVER PAŞA, NURİ PAŞA, QAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA ve diger Türkün OGUZ ogullari Cavad Han kimi Devlet ogullari ismini almişlar dogmuş.

2023 artik zaman geldi sizede ve sizin arkanizda duranlarada yeni bir Kurtuluş savaşi başladacayik ve heç birinize merhemet olmuyacak bunu da kafaniza iyi sokun, sokmazsiz biz Türkler sizin o boş kafaniza kurşunla sokacagik.

Karabag, Kerkük, Musul, KKTC Türkdür ve ebediyen Türk yurdu olarak kalacakdir ve her zaman bu Allah veren bir canimizi feda etmeye hazirik. Canimiz feda olsun. Biz Türkler çok sizlerin Türkün düşmenlerinin naziyla oynadik , ne Avropa taniyarik ne insan haklari ne ABD ne Rusiya ne kimise , Biz başlasak karşimiza geleni ezib keçeceyik yada paraca parca edib sahiblerinize göndereceyik. En kişiyinizden böyuklerinize kimi gedeceyik.

Türkistanda ki devletlerede burda söyleyirem her kes elini daşin altina koymaıi bu işler sözle kolay olmur, bayrakin yaninda poz vermekle olmur, Kanla , Savaşla, korkmadan cesurlarla bir yumuruk olmakla olur. Tek Türkiye Cumhuriyyeti ve Azerbaycan ikisi bir olub her zaman ve bu günde birdir ebediyen bir olacak amma siz korkarak Rusun köleliyinden azad ola bilmiyeceksiz bunun üçün her kes ölmeyi karşisina almalidir, Atalarimizin ruhu bize baxir ( bizi izleyir) Türkiye,Azerbaycan, Türkmenistan, Kazxstan, Kirgizstan, Özbekstan , Tatarstan, Başkurtstan şimdi bu Kerkük, Karabag savaşinda birleşmesek mucadile etmesek ne Böyük Turan-i kura bileceyik ne de Dogu Türkistanimizda Uygur Türk kardaşlarimizi Çin-nin zülmünden kurtara bileceyik, ne de KKTC dünyaya bagisiz tanida bileceyik. Sözde yok emelde devletlerinizdeki gücle tam destek her türlü olmalidir ve bütün dünyaya sesimizi ve gücümüzü birliyimizi göstermeyin zamani, sonra gec olacak bak onda tek kaldikda anlayacaksiz ne demek istediyimi.

Azadlik , Birlik verilmir Alinir kan bahasina , şehidlerin bahasina . Kardaş dediyinin kani tökülürse , düşmenler birleşibse , sen ey Türk ( devletleri) kenardan izleyib boş boş laflar söyleyirsense bir gün seninde üzerine gelecekler bunu bil.

Kalbi Türk birliyi üçün Turan üçün atan , döyünen canlara burdan Azerbaycan Türk yurdundan Selam olsun.

Bu benim yazdigimi kaş Devletlerimizin Üst katinda olanlar okuyardi milli mefküresi olanlar, milli ruhu saglam olanlar ve bu Haykirimi eşiderdiler.

Veten üçün, Devlet üçün , Türklük üçün ölümü karşisina alan isimsizlere , Fedailere Selam olsun.

Benim kendimin kanunlari var , bu kanunlardan biri ve en esasi – Kardaşimin üzerine ( üstüne) bütün dünya gelesede( gelerse) , ben BAHRUZ kardaşimin yaninda durub , eyni safda omuz omuza durub bütün dünyaya karşi olaram ve oldumda her zaman, olacamda. Bu benim raconum.

Saygilarimla Reis Difai.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum