KGF kefaletiyle sağlanan kredi rakamları açıklandı

KGF kefaletiyle sağlanan kredi rakamları açıklandı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla bu yılın ilk 8,5 aylık döneminde Denizli’de 6 bin 144 firmaya 3 milyar 465 milyon 265 bin lira kredi sağlandığın...

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla bu yılın ilk 8,5 aylık döneminde Denizli’de 6 bin 144 firmaya 3 milyar 465 milyon 265 bin lira kredi sağlandığını açıkladı.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Odası 2017 yılı Eylül ayı Meclis Toplantısında Türkiye ve Denizli ekonomisiyle ilgili gelişmelerin yanı sıra yönetim kurulu başkanlığı dönemindeki bir yıllık icraatlarını özetledi. Göreve geldiği 2016 yılının ikinci yarısında ekonomide belirsizliğin çok yüksek ve büyüme oranının düşük olduğunu ifade eden Başkan Uğur Erdoğan, “15 Temmuz hain darbe kalkışmasının verdiği zarar ve karamsarlığın etkilerini iş dünyası üzerinde de görüyorduk. Belirsizliklerin artması, yatırımların ve harcamaların kesilmesi sonucunu doğurmuştu. Bu ortamda üyelerimizi, iş yerlerinde ziyaret edip, dertlerini, sorunlarını dinleyerek, manevi destek vermeye çalıştık ve onlara moral vermeye gayret ettik” dedi.

Hükümetin 2016 yılı üçüncü çeyreğinden itibaren almış olduğu tedbirlerin, ekonominin tekrar büyümeye başlamasını sağladığını belirten Başkan Erdoğan, “Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin ilimizin iş dünyasından çıkan bir siyasetçi olması, alınan ekonomik tedbirleri anında bizlere, ilimize aktarması, sık sık ilimize gelerek iş alemi mensuplarını bilgilendirmesi, bizlere moral vermiş, destek olmuştur. Kendilerine buradan huzurlarınızda teşekkür ediyor, minnet ve şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

Denizli’ye rekor kredi girişi

İş dünyasının finansmana kolay erişimini sağlamak adına etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Erdoğan, “Kredi Garanti Fonu ve Eximbank Genel Müdürlerini Denizli’ye getirerek, işadamlarımızla buluşturduk. Bu çabalarımızın neticesini de en iyi şekilde aldık. Kredi Garanti Fonu aracılığıyla bu yılın ilk 8,5 aylık döneminde, Denizli’ye 3 Milyar 465 Milyon 265 bin lira kredi girişi sağlandı. Bu kredilerden 6 bin 144 firmamız yararlanarak nefes almış ve geleceğini görme imkanı bulmuştur. TOBB’un öncülüğünde başlatılan nefes kredisi uygulaması ile de Oda kaynaklarını da kullanıma açarak, yaklaşık 70 milyon liralık bir kaynağın Denizli iş hayatına can suyu olarak girmesini sağladık” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.