Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Akdeniz Lansmanı’nda

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Akdeniz Lansmanı’nda

Geçtiğimiz yıl Kıbrıs’ın Güzelyurt ilçesinde kurulan ve uluslararası öğrencileriyle eğitim-öğretim yılını sürdüren Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU), geçtiğimiz ay aldığı YÖK denkl...

Geçtiğimiz yıl Kıbrıs’ın Güzelyurt ilçesinde kurulan ve uluslararası öğrencileriyle eğitim-öğretim yılını sürdüren Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU), geçtiğimiz ay aldığı YÖK denkliği sayesinde Türkiye’den de öğrenci alabilecek.

Diş hekimliği, Türkçe öğretmenliği, sosyoloji, sosyal hizmet, psikoloji, sağlık yönetimi, fizyoterapi ve rehabilitasyon, beslenme ve diyetetik, çocuk gelişimi bölümü, rekreasyon, antrenörlük, spor yöneticiliği, tıbbi görüntüleme, odyometri, iş sağlığı ve güvenliği, çocuk gelişimi programı alanlarında öğrenci alacaklarını anlatan KSTU Kurumsal İletişim Daire Başkanı Emrah Adaklı, Akdeniz lansmanına çıktıklarını söyledi.

Öncelikli olarak Mersin, Adana, Antalya, Isparta illerinde seminerler verdiklerini söyleyen Emrah Adaklı, “Anavatandan yavru vatana eğitim-öğretime gitmeye hevesli olan Akdenizli öğrencilerimizle bir araya geliyoruz. Güzide kolej ve liselerimizde seminerler veriyoruz ve üniversite adayı öğrencilerimizi KSTU hakkında bilgilendiriyoruz. Kıbrıs’ta üniversiteyi okuma fikri oldukça olumlu” şeklinde konuştu.

Mersin İçel Kolejinde ‘Kariyer Planlama ve Gelecek Nasıl bir İnsan Bekliyor’ konulu seminer verdiklerini ve meslek seçimleri konusunda öğrencileri bilgilendirmeye çalıştıklarından bahseden Emrah Adaklı;“Genel olarak uzun yıllar geçerli ve iş imkanı yüksek olan bir meslek seçimi hayaliyle dolu öğrenciler. Ancak henüz kariyer planlaması açısından yeterli tecrübeye sahip değiller. Bu vesileyle öğrencilere örneklerle doğru meslek seçimi nasıl olmalı konusunu anlatıyoruz. Kariyer planlaması hakkında da profesyonel eğitmenlerden yardım almalarının faydaları hakkında önerilerde bulunuyoruz” dedi.

Akdeniz lansmanına İskenderun Demirçelik Anadolu Lisesi, Antalya Final Lisesi, Adana Final gibi eğitim kurumlarıyla sürdürdüklerini ifade eden Adaklı, tercih dönemine kadar olan sürede Akdeniz lansmanına devam edeceklerini, Ege bölgesinde de çalışmalar yapacaklarının bilgisini verdi. Emrah Adaklı, ilgili tüm öğrencileri tercih döneminde ise Eket Fuarcılığın düzenlediği Antalya Üniversite Tercih Günleri, Ankara Üniversite Tercih Günleri, İstanbul Üniversite Tercih Günleri ve İzmir Üniversite Tercih Günleri’ne davet ettiklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.