Kıbrıs şehitleri Aydın’da unutulmadı

Kıbrıs şehitleri Aydın’da unutulmadı

Aydın’ın Efeler ilçesinde, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Hakareti sırasında şehit düşen askerlerin anısına lokma hayrı düzenlendi.

DSP Aydın İl Teşkilatı, Kıbrıs Barış Hareketinin 43’üncü yıl dönümünde Kıbrıs’ta şehit olan askerleri unutmadı. Kıbrıs Barış Harekatında şehit olan askerlerin anısına Beycami önünde yapılan lokma hayrı ilgi gördü.

Kıbrıs şehitlerini rahmetle anan DSP Aydın İl Başkanı Bülent Cünlü, “İnsanlığa ve barışa büyük hizmette bulunmak ve de yalnız Türklere değil; aynı zamanda Rumlara da barış getirmek için anavatan Türkiye’nin gerçekleştirdiği barış harekatı sonrasında Kıbrıs adasında her iki toplumun egemenliği tescillenmiş oldu. Kıbrıs’ta esarete dur demek için inanmış iki insan, devlet adamı Rauf Denktaş ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Bülent Ecevit’in siyasi iradeleri sonucunda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin değişmez temel taşı olan Mehmetçiğimizin cesaretli ve gayretli mücadelesi sonucu kazanılan zafer her iki tarafa da barış getirmiştir. Bugün burada sadece Kıbrıs’ta değil, geçmişten günümüze kadar vatanın bölünmez bütünlüğü ve de bekası için savaşarak ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi anmak amacıyla DSP Aydın İl Başkanlığı olarak bir araya geldik. Tüm şehitlerimizi ve gazilerimi rahmet ve şükranla anıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.