Kılıçdaroğlu dayatmaya boyun eğdi

CHP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı tamam. Özlem Çerçioğlu, 3. Dönem için Aydınlı seçmenin desteğini arayacak. İYİ Parti de bu destekte ne kadar katkı yaparsa yapmaya çalışacak ama CHP’de durum karışık.

Dosya savaşları, ortaya atanları bile bir noktadan sonra inandığı komplo teorileri, Özlem Çerçioğlu’nun dayatmaları işe yaradı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu dayatmaya boyun eğdi, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran aday yapılmadı..

Pekâlâ, bu süreç nasıl gelişti?

Mesut Özakcan, siyaseti ciddi yapan, sözünün nereye gideceğini iyi bilen, deneyimli bir siyasetçidir. O, parti sistemi içindeki çekişmeler, yıpratmalar, yükseltmeler, parlatmalar veya önünü kesmeler gibi siyaset kurumunda normalleşen düzen içine girmedi. Sadece çalışkanlık, dürüst kişilik, ağır başlılık ve proje ortaya koyan ve bunu gerçekleştiren bir yapıya sahip olduğu için Efeler halkından almış olduğu yetkiyi Efeler halkının yararına kullandı. Aynı zamanda mütevazi kişiliği, iyi bir aile babası olması, normal ve sıradan bir hayat sürmesi halka yakın olmasını sağladı ve halkın Mesut ağabeyi oldu. Bugün Efeler’in 83 mahallesinden hangisine giderseniz gidin.. hangi görüşe sahip vatandaşla görüşürseniz görüşün Mesut ağabey için iyi şeyler işitirsiniz. Efeler halkı ahde vefayı bilir, kadir kıymet bilir. Zira aday gösterilseydi yeniden belediye başkanı seçilirdi hem de Özlem Çerçioğlu’ndan daha fazla oy olarak.

Bu anlattıklarımı hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hem de Özlem Çerçioğlu bal gibi de biliyordu. Ama Mesut ağabeyin suçu büyüktü.. El etek öpmemiş, Çerçioğlu’nun emir eri olmamış, dayatmalara rağmen FETÖ firarisi Erkan Karaarslan’dan danışmanlık hizmeti almamıştı. Mesut ağabey protokol başkan olsun, Çerçioğlu’nun gizli eli belediyeyi yönetsin hep alan el Çerçioğlu olsun istendi.

Mesut ağabey bütün bunlara boyun eğmediği için hedef tahtasına oturtuldu. Çerçioğlu lehine paylaşımların yapıldığı sahte sosyal medya hesaplarından insafsız saldırılara maruz kaldı. Kavga onun tarzı değildi, kavgadan uzak durdu. O, ‘siyaset terbiye işidir, nezaket işidir, saygı işidir, sevgi işidir, ahlak işidir’ diyerek çukur siyaseti yapmadı, şarlatanlık yapmadı.

Peki, ne oldu?

25 gün, yüz binlerce adım, 432 kilometre ‘adalet’ için yürüyen Kılıçdaroğlu, Mesut ağabeye adaletsiz davrandı, Çerçioğlu’nun dayatmasına boyun eğerek aday yapmadı.  

Sadece Mesut ağabey mi?

Elbette değil…

Mesut ağabeyle aynı kaderi paylaşan Özer Kayalı Kuşadası’nda, Süleyman Toyran Söke’de aday yapılmadı.

Sonuç olarak:

Bu seçimler çok farklı olacaktır. Halkımızın terazisi en iyi şekilde tartacaktır. Yerel yönetimlerin ne kadar önemli olduğunu, halkımız seçildikten sonra koltuğa oturduklarında halkı unutan, “Ali kıran baş kesen” olan kişileri değil, her zaman yanında olan, halka hizmeti kendine görev bilmiş insanları seçecektir. Kendini dev aynasında görenler şunu bir kenara yazsın; bu seçim çantada keklik değil…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum