Kılıçdaroğlu’nun ‘1,5 TL. yapacağım’ dediği mazotu Çerçioğlu bedava yaptı

Kılıçdaroğlu’nun ‘1,5 TL. yapacağım’ dediği mazotu Çerçioğlu bedava yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaadlerinde ‘1,5 TL yapacağım’ dediği mazotu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bedava yaptı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun danışmanı, ‘Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet’ suçlaması ile FETO/PDY terör örgütü kapsamında tutuklanarak Hatay Cezaevinde tutulan Erkan Karaarslan’ın bir dönem yönetim kurulu başkanlığını yaptığı, Mersin Ağır Ceza Mahkemesinde Erkan Karaarslan ile birlikte yargılanan Ümit Erkan’ın genel müdürü olduğu İMAR AŞ.’ye ait toplu ulaşım hizmeti veren 'sarı civciv' olarak anılan otobüslerin akaryakıt depolarını Fen İşleri Daire Başkanlığı Makine İkmal Şube Müdürlüğünde bulunan akaryakıt depolarından doldurulduğu öne sürüldü.

KILIÇDAROĞLU’NUN 1,5 TL YAPACAĞIM DEDİĞİ MAZOTU ÇERÇİOĞLU BEDAVA YAPTI

“Sarı civcivler herhalde hava gazı ile çalışıyor..” diyerek konuyu alaya alan Aydınlı bürokrat Haldun Haşmet Aysan, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatleri arasında ‘mazotu 1.5 TL yapacağım’ demişti, Özlem Çerçioğlu otobüslere mazotu bedavaya veriyor” diyerek isyan etti.

erkan-umit.jpg‘ŞOFÖR ESNAFININ AKARYAKIT GİDERLERİNİ BELEDİYE KARŞILASIN’

Belediyelerin haksız rekabet ve kazancın önüne geçmek amacıyla esnafı koruyan uygulamalar yapması gerektiğine işaret eden bir esnaf temsilcisi, yerel yönetimlerin ticaret yapmasının haksız rekabet olduğuna işaret etti. Belediyenin parasıyla şoför esnafıyla rekabet edildiğini vurgulayan esnaf temsilcisi, ‘rekabet eşit şartlarda olur, o halde şoför esnafının akaryakıt giderlerini belediye karşılasın’ dedi.

MEVZUATA AYKIRI

Konuyla ilgili olarak görüşünü aldığımız bir uzman ise, yapılan işlemin yasalara aykırı ve suç olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “İMAR AŞ.’ye ait araçların bakım, onarım ve akaryakıt giderleri belediye bütçesinden karşılanması doğru değildir. Akaryakıt giderleri, şirket giderleri arasında görünmediği için zarara yansımamıştır. Bu çerçevede bakım, onarım ve akaryakıt giderleri sanki şirkete gider oluşturan bir ödeme değilmiş gibi yansıtılması mevzuata uygun değildir. ”

SAYIŞTAY RAPORU

Benzer uygulama Mersin Büyükşehir Belediyesinde de yapıldığı ve Sayıştay denetçileri, şirkete ait araçların bakım ve onarım giderlerinin belediye bütçesinden karşılanmasının belediye kaynaklarının kötü kullanımına neden olduğuna dair rapor hazırladığı öğrenildi.

ozlem-cercioglu-020.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum