Kınalı kuzuların geleneksel eğlencesi gülümsetti

Kınalı kuzuların geleneksel eğlencesi gülümsetti

Efeler Diyarı Aydın’ın Köşk İlçesi’ne bağlı Başçayır Mahallesi’nde geleneksel asker eğlencesi renkli görüntülere sahne oldu.

1998/1 tertip olarak köyden vatani görevini yapmak üzere askere gidecek olan 10 genç için asker eğlencesi düzenlendi. Gençlerin gösterileri izleyen herkesi gülümsetti.

Başçayır Mahallesi’nde sülüs kesiminden bir ay önce başlayan uğurlama etkinlikleri kapsamında köyden vatani görevini yapmak üzere askere gidecek olan her gencin evinde yemekli mevlit programı düzenleniyor. Bu arada köy meydanında da askere gidecek olan gençlerin kendi aralarında hazırlayıp sergiledikleri gösteriler yoğun ilgi görüyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde gençler, gelişen teknolojiye rağmen gösterilerde, delerinden babalarına babalarından da kendilerine miras kalan geleneksel oyunları sergiliyor.

Asker eğlencesinin köylerinde asırlık bir gelenek olduğunu ve askerlik çağına gelen gençlerin de bu geleneği sürdürdüğünü belirten Davut Çapar, “Vatan borcu ve askerlik vazifesi bizim hem inancımız hem de törelerimizde en kutsal görevdir. Bu kutsal göreve giderken de geleneklerimize uygun olarak çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Hayatımızın en önemli günlerini bu şekilde anılarla süslüyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.