Kirazda İsrail Markalarına Boykot Başladı

Kiraz'da İsrail Markalarına Boykot Başladı

Kiraz’ın Çemberli Efe lakaplı Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, ilçede belediyeye ait otel, kafe ve diğer işletmelerden İsrail markası olarak bilinen Coca cola ve Algida markalarının satışına yasak getirdi. “İnsanlık onurumuza dokunuyorlar, siviller

- Kiraz’ın Çemberli Efe lakaplı Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, ilçede belediyeye ait otel, kafe ve diğer işletmelerden İsrail markası olarak bilinen Coca cola ve Algida markalarının satışına yasak getirdi. “İnsanlık onurumuza dokunuyorlar, sivilleri, yaşlıları, kadın ve çocukları hedef alan bir savaşı kabullenemiyoruz. İbadethaneleri hedef seçen ve mukaddesata saldıran bir anlayış insanlıkla bağdaşmaz” dedi.

Göreve geldiği günden itibaren İzmir’in unutulmuş ilçesi Kiraz’ı şehir gündemine oturtan, yaptığı faaliyet ve çalışmalarla kısa zamanda ilçenin adını duyuran Belediye Başkanı Şengül, şimdide Türkiye’de belediyeler arasında ilk defa İsrail mallarına boykot getirerek tepkisini ortaya koyuyor. “Yaşananlar insanlık onurumuza dokunuyor, kadın, çocuk ve yaşlı demeden bombaların hedefine konan, ibadethanelerine girilen ve her türlü ambargoyla karşı karşıya bırakılan insanların acısını paylaşıyoruz. Gayet meşru bir duyarlılık sergiliyor, insanlığımızı ortaya koyuyor ve belediye işletmelerimizde İsrail mallarını boykot ediyoruz. Ülke çapında da atılacak adımlara varız. ”

“Dünyayı yeniden şekillendirme, kendi planlarına göre ülke haritaları çizme ve buna göre sömürü düzenini sürdürme projesi olan BOP’un tasarladığı bir Ortadoğu’da Türk Milleti etrafında olup bitene sessiz kalamaz, kalamıyoruz, boykotumuzu acılar bitene kadar sürdüreceğiz. Binlerce masum insan üzerine kurgulanan ve uygulan proje tepkiyi hak ediyor, coğrafyamızda ve bizi ilgilendiren her yerde insanlık suçu işleniyor.” Diyerek sözlerini sürdüren Çemberli Efe Saliha Şengül, “Ramazan ayında acıyla yoğruluyoruz, ben her şeyden önce bir anneyim, saldırılarda hayatını kaybeden çocukların acısını hissediyorum, çekilen acılara küçük de olsa bu yolla müdahale etmek istiyor ve paylaşmak istiyoruz.”

“Bir yanda Kırım, bir yanda da Doğu Türkistan; Türkmeneli ve Gazze. Dualarımızla ve elimizden gelen her şeyle mazlumların yanındayız. Kardeşlerimizin acılarına ortak olmak sadece onlara olan yakınlığımızdan değil, insanlık onurumuzdan kaynaklanmaktadır. Türkmeneli yalnız değil, tepkilerimizi meşru her alanda dile getiriyoruz” dedi.

“Bayram sevinci yaşamak hepimizin hakkı, boykot kararımıza bütün ilçe halkı da destek veriyor.” Diyerek sözlerini sürdüren Çemberli Efe, “Belediye Meclis üyelerimiz ile birlikte bize yakışan duyarlılığımızı her zaman sergileyecek ve hizmetlerimizi arttırarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Barış sağlanana ve acılar dinesiye kadar boykot kararımıza da devam edeceğiz.” diye konuştu.

KİRAZ'DA İSRAİL MARKALARINA BOYKOT BAŞLADI

KİRAZ'DA İSRAİL MARKALARINA BOYKOT BAŞLADI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.