Kızılcahamam’dan Mehmetçiğe destek

Kızılcahamam’dan Mehmetçiğe destek

Kızılcahamam Belediyesi tarafından Afrin harekatına destek için cuma namazı sonrası etkinlik düzenlendi.Afrin harekatına destek için düzenlenen etkinliğe Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye...

Kızılcahamam Belediyesi tarafından Afrin harekatına destek için cuma namazı sonrası etkinlik düzenlendi.

Afrin harekatına destek için düzenlenen etkinliğe Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney, Cumhuriyet Başsavcısı Vural Eker, Jandarma Komutanı Kadir Bilgi, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Acar, Belediye Meclis üyeleri Kemal Öztürk, Murtaza Güngör, Durali Uygun, Adem Emin Atakul, Fatih Oral, Songül Ergelen, Hamis Tüfekci, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Ulubey, Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, MHP İlçe Başkanı Muzaffer Gökmen, BBP İlçe Başkanı Ergün Keleş, SP İlçe Başkanı Sedat Barun, kurum müdürleri, STK başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Zeytin Dalı Operasyonu’na destek olmak adına şehitler için Merkez Aşağı Camii’nde Mevlid-i Şerif okutuldu. Kılınan cuma namazından sonra 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda toplanan vatandaşlar ile birlikte şehitlerin gıyabında cenaze namazı kılındı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, "Kızılcahamam Belediyesi olarak Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu tüm dünyaya bir kez daha göstermek için bir araya toplanmış bulunuyoruz. Biliyoruz ki bedeni burada olmayıp da yüreği ve dualarıyla kahraman Mehmetçiğimizin yanında bulunan milyonlarca kardeşimiz var. Türkiye ve Türk milleti Gazze’de, Filistin’de, Somali’de, Halep’te, Bayırbucak’ta, Afrin’de, kısacası dünyanın dört bir yanında mazlumların umudu olmuştur’’ dedi.

Suriye diktatörü Esed’in emperyalist ülkelerle birlikte bölgeyi kendi inancı ve çıkarları doğrultusunda ateşe verdiğini söyleyen Güney, "Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, komutanlarımızın himayelerinde dosta güven, düşmana korku salan şanlı ordumuz, ulusal güvenliğimizi ve bölgesel huzuru sağlamaya yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nı 35 gündür başarıyla sürdürüyor. Kahraman Mehmetçiğimizin destan yazdığı ve tarihin şanlı sayfalarında yerini alacak olan Zeytin Dalı Harekatı’na herkesin ‘amasız, fakatsız’ destek vermesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Çünkü bu mücadele, milletimiz ve devletimiz için bir beka mücadelesidir. Bütün terör örgütlerine ve bunların destekçilerine inat tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet demeye, bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Kızılcahamam Belediyesi ve Kızılcahamam halkı olarak Mehmetçiğimizin duacısı, Zeytin Dalı Harekatı’nın tam destekçisiyiz. Doğu ve Güneydoğu’da, Fırat Kalkanı’nda, Afrin’de, cennet vatanımızın her karış toprağında teröristlere karşı mücadele ederek şehit olan tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum’’ şeklinde konuştu.

Törende konuşan Kaymakam Mehmet Yıldız ise şunları söyledi:

"15 Temmuz’da gördük ki içimizde düşmanlar vardı, onları bertaraf ettik. Şimdi kahraman ordumuz güvenliğimizi sağlamak için hepimizin dualarıyla şanlı ve kutlu bir harekat yürütüyorlar. Sizlerin de katılımıyla harekatı yürüten ordumuza, komutanlarımıza, askerlerimize destek vermek için toplanmış bulunuyoruz. Allah ordumuzu muzaffer eylesin.’’

Programın ardından Kızılcahamamlılar, Şehit Anıt Ağacı’na kadar yürüdü. Burada İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay tarafından şehitler için dua edildi. Şehit Anıt Ağacı’nda bulunan şehitlerin künyelerinin yanına Afrin’de şehit olan 32 şehit ile geçtiğimiz günlerde İzmir’de eğitim uçuşu sırasında uçağın düşmesi sonucunda şehit olan Kızılcahamamlı Havacı Üsteğmen Resul Ekrem Gökdoğan ve Bursalı Havacı Yüzbaşı Yunus Bal’ın isimlerinin yazılı olduğu künyeler de çakıldı. Ardından kalabalıkla Kızılcahamam Askerlik Şubesi Başkanlığı önüne giden AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Acar ve MHP İlçe Başkanı Muzaffer Gökmen basın açıklaması yaptı. Grup, gönüllü olarak Afrin’de yapılan Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak için Askerlik Şube Başkanlığına dilekçe verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.