Kocaeli’nden Ödemiş Kadın Kooperatifine Ziyaret

Kocaeli’nden Ödemiş Kadın Kooperatifine Ziyaret

“Güvenli Bir Hayat Var” projesi ile Kocaeli’nden yola çıkan dernek ve kooperatiflerden bir ekip, Ödemiş Kadın Kooperatifi’ni ziyaret etti.İzmir’e gelen Kocaeli Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Başkanı...

“Güvenli Bir Hayat Var” projesi ile Kocaeli’nden yola çıkan dernek ve kooperatiflerden bir ekip, Ödemiş Kadın Kooperatifi’ni ziyaret etti.

İzmir’e gelen Kocaeli Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Başkanı Mehmet Kaygusuz, Sosyal Hizmet Uzmanı Yasemin Gözkanan Kahveci, Düzce ve Nilüfer Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi’nden Selma Demirelli, Ödemiş Kadın Kooperatifi’ni ziyaret etti. Kooperatif başkanı Ülkü Zerdali ve kooperatif ortakları tarafından karşılanan Kocaeli heyeti, Ödemiş Kadın Kooperatifi ile bilgi alış verişinde bulundu.

"KARŞILIKLI FİKİR BİRLİĞİ"

Ziyaret ile ilgili olarak konuşan Kocaeli Sosyal Hizmetler Derneği Başkanı Mehmet Kaygusuz şunları ifade etti: “Güvenli Bir Hayat Var projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın eş yararlanıcısı olduğu bir projedir. Projemizin ortakları da Kocaeli, Sakarya, Düzce Üniversiteleri, Kocaeli Barosu ve Düzce Nilüfer Kadın Kültür Çevre ve İşletme Kooperatifi’dir. Proje iştirakçileri, Gölcük Kaymakamlığı ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’dır. Kocaeli Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Güvenli Bir Hayat Var projesi ile Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerinde aile içi şiddetle mücadeleyi en aza indirmeyi hedeflemektedir. Projemiz ile Sakarya, Kocaeli ve Düzce illerinde kadına yönelik şiddetle mücadeleyi gündemine alan sivil toplum kuruluşlarının ve yerel girişimlerinin kapasitelerini geliştirmektir. Bu alanda yerel ve bölgesel işbirliğini teşvik etmek suretiyle toplumsal cinsiyet tabanlı şiddetle mücadelede hizmetlerin iyileştirilmesi için bilincin artırılmasını amaçlıyoruz. Projemiz gereği “kadın dostu kent” kapsamında olan İzmir Büyükşehir Kadın Çalışmaları birimiyle toplantılarımız oldu. Bugün de Ödemiş’te Ödemiş Kadın Kooperatifi’ni ziyaret ederek karşılıklı fikir birliği yürütüyoruz.”

"ÖDEMİŞ KADIN KOOPERATİFİ BİZE İLHAM VERDİ"

Ödemiş Kadın Kooperatifi’nin çalışmalarını takip ettiklerini söyleyen Nilüfer Kadın Kooperatifi Başkanı Selma Demirelli, “Deneyim paylaşımından ve Ödemiş Kadın Kooperatifi’nin misafirliğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Güvenli Bir Hayat Var projesini Ödemiş Kadın Kooperatifi ortağı kadın dostlarımız ile paylaştık. İzmir genelinde projemize büyük destekler aldık. Aynı şekilde Ödemiş’te de desteğimizi aldık. Ödemiş Kadın Kooperatifi yaptığı işler ve sosyal çalışmaları ile bizlere ilham verdi. Burada aynı zamanda Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ni gezdik. Müzeye hayran kaldık. Türkiye’de en önemli müzelerden bir tanesinin Ödemiş’te olduğunu söylemek mümkün. Ödemiş Kadın Kooperatifi’ne çok teşekkür ediyoruz.”

Ödemiş Kadın Kooperatifi ortaklarından Gülfer Keskin de, “Güvenli Bir Hayat Var projesi ile Kocaeli’nden İzmir’e daha sonra Ödemiş’e ve kooperatifimize ziyarete gelen arkadaşlarımıza Ödemiş Kadın Kooperatifi’nin yaptığı çalışmaları anlattık. Geçtiğimiz yılda 16 mahallede 160 kadınımızı sosyal içerikli verdiğimiz eğitimleri ve içeriklerini gelen misafirlerimiz ile paylaştık. Bunun yanında kooperatif çalışmalarımızdan örnekler verdik. Her iki taraf için de verimli bir ziyaret olduğunu düşünüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.