Kocaman: "Bir Eşik Daha Atlama Anlamında Önemli Bir Puan Aldık"

Kocaman: "Bir Eşik Daha Atlama Anlamında Önemli Bir Puan Aldık"

Galatasaray deplasmanından 1 puan alan Torku Konyaspor’da Teknik Direktör Aykut Kocaman maç sonu yaptığı açıklamada, “Bugünkü maç ligin ilk 5-6’sı arasında yer bulmak için bize büyük moral ve umut ver...

Galatasaray deplasmanından 1 puan alan Torku Konyaspor’da Teknik Direktör Aykut Kocaman maç sonu yaptığı açıklamada, “Bugünkü maç ligin ilk 5-6’sı arasında yer bulmak için bize büyük moral ve umut verdi. Bir eşik daha atlama anlamında önemli bir puan aldık” dedi.

Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında deplasmanda Galatasaray ile 0-0 berabere kalarak evine 1 puanla döndü. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, önemli bir puan aldıklarını belirterek, “Bu maç hem benim Konyaspor’daki serüvenim hem de oynadığımız maçlar içinde baskının çok daha yoğun olduğu, ev sahibi takım kalitesinin yüksek olduğu bir maç oldu. Biraz daha test maçı olarak gözüküyordu. Nereye kadar gidebileceğimizi ölçebileceğimiz bir maç gibi gözüküyordu. Özellikle dün Fenerbahçe’nin mağlubiyetinden sonra Galatasaray, nispeten biraz da olsa ufukta beliren Şampiyonlar Ligi isteği ile maçın ritminde istediği seviyeye çekmek için çaba gösterecek gibi gözüküyordu. Maç ilk yarı ve 70 dakikaya kadar tamamen bizim kontrolümüzde, istediğimiz gibiydi. Bu seviyeye gelmek bizim adımıza sevindiriciydi. Hemen hemen sahanın her yerinde baskılı oynamaya çalıştık. Galatasaray’ın oyun kurmasına izin vermedik. Aynı zamanda da dönen toplardan hücum etmeye çalıştık. Bütün olarak söylemek gerekirse ilk 5-6’sı arasında yer bulmak için bize büyük moral ve umut verdi. Bir eşik daha atlama anlamında önemli bir puan aldık” dedi.

“FUTBOL ÖLMEK ÜZERE”

Futbolun ölmek üzere olduğunu belirten Kocaman, “Futbol ölmesin. Takımlar öldüğü zaman futbol da ölecek. Dünyadaki en değerli şeylerden bir tanesini biz el birliği ile öldürme gayreti içindeyiz. Buna sporcusu da yöneticisi de dahil, medya mensupları da dahil. Elimizdeki altın tavuğu kesmek üzereyiz. Transfer konusu şöyle bizim adımıza; sezon başında biraz da inisiyatifimin dışında 9-10 oyuncu geldi kadromuza. Devre arasında 3 takviye daha yaptık. Bunu yapmamın nedeni ücretlerle ilgili problem başladığı anda verimlilik düşer. Elimizdekilerin değerini bilmeli ve geliştirebilmeliyiz. Bu olmadan batağa doğru gidiyoruz. Bunları söylüyoruz ama kulüplerimizin çoğu mali sıkıntı içindeler. Bunu düzeltmemiz lazım. Kendi çıkarlarımızın ötesinde biraz daha duyarlı davranmamızda fayda var” şeklinde konuştu.

Oyunculara güvendiğini belirten Kocaman, “Her şekilde bunu belli etmeye çalışıyorum. Onlara güvendiğimi gösteriyorum. Takımın da bana güvendiğini görüyorum. Ülkemizde olabilecek antrenör takımı haline en yakın takım olduğumuzu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Öte yandan Kocman, bugünkü oyunun sadece lig için değil kupa için de istediklerini yapabilecekleri şeyleri kendilerine gösterdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.