Koçarlı’da Resim ve Eski Oyuncaklar Sergisi Açıldı

Koçarlı’da Resim ve Eski Oyuncaklar Sergisi Açıldı

Koçarlı’da Düşünce, Eylem ve Koordinasyon Ekibi (DEKE) çalışmaları kapsamında resim ve eski oyuncaklar sergisinin ikincisi açıldı.Öğrencilerin resim sanatı konusundaki hünerlerini gösterdikleri sergin...

Koçarlı’da Düşünce, Eylem ve Koordinasyon Ekibi (DEKE) çalışmaları kapsamında resim ve eski oyuncaklar sergisinin ikincisi açıldı.

Öğrencilerin resim sanatı konusundaki hünerlerini gösterdikleri serginin açılışı Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik tarafından yapıldı. Yağlı boya, sulu boya ve kara kalem çalışmalarının ağır bastığı sergide Çelik, resimleri tek tek inceleyerek genç ressamlardan bilgi aldı.

MKK Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Özel’in koordinasyonu ile gerçekleştirilen Koçarlı Hükümet Konağı bahçesindeki sergide öğrenciler resimlerinin başında hazır bulundular. Görsel Sanatlar öğretmenleri Duygu Dereköy Özer, Ezgi Özmen, Sırrı Erkmen, Feyza Üzüm ve Halise Ayas tarafından yıl boyunca hazırlanan öğrencilerin başarılı çalışmalara imza attıkları görüldü.

Alandaki bir diğer sergi de Emekli Öğretmen Erkan Atalı’nın 135 parça oyuncaktan oluşan Eskiden Oynanan Oyuncaklar sergisiydi. Sergi, büyüklere bir nostalji yaşatırken öğrencilerde de merak ve heyecan uyandırdı. Erkek öğrenciler neşeyle değnekten ata binip ok attılar, kılıç kuşandılar. Kız çocuklar bez bebeklerini avuttular, beş taş oynadılar. Kargı, ağaç, pamuk ipliği, tel ve çam kozalağı gibi doğal malzemelerden yapılan oyuncaklar arasında çelik çomak, topaç, su değirmeni, çıkrık, 8 kuyulu taş oyunu, beşik, tel araba vb. pek çok oyuncak yer alıyor.

Efeler’de Oyuncak Müzesi kuran Erkan Atalı, koleksiyonunda geçmişi milattan önceye dayanan zeka ve beceri oyuncaklarının da bulunduğunu belirterek her bir oyuncağın resminin çekildiğini yakın zamanda Yapı Kredi Yayınları tarafından kitaplaştırılacağını sözlerine ekledi.

Satılar Şehit Er Mustafa Aydın İlkokulu Müdürü Mehmet Orhan’ın girişimiyle gerçekleşen Eski Oyuncaklar Sergisi yediden yetmişe herkesin ilgisini çekti. Orhan, çalışma ile geleneksel Türk oyunlarının ve oyuncak kültürünün yeni kuşaklara aktarılması ve öğrencilerin doğal malzemelerle yapacakları oyuncaklarla tasarım yeteneklerinin artırılması, sosyal becerilerinin geliştirilmesi ve doğayla iç içe olmalarının amaçlandığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.