Kolombiya ile kültür ve turizm alanında işbirliği programı

Kolombiya ile kültür ve turizm alanında işbirliği programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Kolombiya’daki muadil kuruluş Agencia Presidencial de Cooperacion (APC) işbirliğinde Cartagena, Santa Marta, Medellin ve Baranquilla şehirler...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Kolombiya’daki muadil kuruluş Agencia Presidencial de Cooperacion (APC) işbirliğinde Cartagena, Santa Marta, Medellin ve Baranquilla şehirlerinde Kültür ve Turizm Tecrübe Paylaşım Programı düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanlarından oluşan heyet, Türkiye’nin turizm sektöründeki etkinliğinin ve turizm bölgeleri yönetimindeki tecrübelerinin Kolombiya makamlarına aktarılması, Kolombiya makamlarının turizm alanındaki çalışmalarının yerinde incelenmesi ve iki ülke arasında tecrübe paylaşımının sağlanması amacıyla Kolombiya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

ziyaret kapsamında Kolombiya’daki turizm faaliyetlerinin yerinde incelenmesi, ülkenin turizm sektöründeki potansiyelinin keşfedilmesi, turizm aktivitelerinin artırılması ve çeşitlendirilmesi için yapılabilecekler görüşüldü. Kültür ve turizm alanlarında hizmet veren yerel makamlarla iki ülkenin tecrübeleri paylaşıldı. Program kapsamında Cartagena, Santa Marta, Medellin ve Baranquilla şehirlerini ziyaret eden heyet, burada hem devlet makamlarıyla hem de turizm sektöründe çalışan yerel girişimcilerle görüşmeler gerçekleştirdi.

Program sonunda Bogota’da gerçekleştirilen çalışma toplantısında; Türk uzman heyeti ile birlikte APC, Kolombiya Ticaret, Endüstri ve Turizm Bakanlığı, Çevre Bakanlığı ve TİKA Bogota Koordinatörlüğü yetkilileri programı değerlendirdi. Kolombiya yetkilileri Türkiye’nin turizm alanındaki tecrübelerinden öğrenecekleri çok şey olduğunu dile getirdi.

Programdan duydukları memnuniyeti ifade eden Kolombiyalı uzmanlar, TİKA ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür ederek iki ülke arasındaki ilişkilerin ve tecrübe paylaşımının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.