Komedi Festivali Yenimahalle’de Start Aldı

Komedi Festivali Yenimahalle’de Start Aldı

Türkiye’de ilk kez düzenlenen 1. Ankara Uluslararası Komedi Festivali, 1 Nisan Dünya Şaka Günü’nde doğaçlama tiyatronun Türkiye’deki öncüsü olarak görülen Mahşer-i Cümbüş’ün gösterisiyle start aldı.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen 1. Ankara Uluslararası Komedi Festivali, 1 Nisan Dünya Şaka Günü’nde doğaçlama tiyatronun Türkiye’deki öncüsü olarak görülen Mahşer-i Cümbüş’ün gösterisiyle start aldı.

Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla Ankara Kültür ve Sanat Etkinlikleri tarafından düzenlenen 1. Ankara Uluslararası Komedi Festivali, 12 Nisan’a kadar Başkentlilere komedi dolu günler yaşatacak. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde festivalin ilk gününde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Başkan Vekili Mehmet Kartal ev sahipliği yaptı. 2001 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından kurulan ve geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli özelliği olan doğaçlama geleneğini devam ettiren 8 kişilik kadrosuyla Mahşer-i Cümbüş, festivalin açılış gününe performanslarıyla damga vurdu. 1 Nisan Dünya Şaka Günü’nde Yenimahalle seyircisinin karşısına çıkan ekip, salonu dolduranları kırdı geçirdi.

Doğaçlama tiyatronun gösteri biçimlerinden biri olan “Tiyatro Sporu”nu Türkiye’de ilk defa seyirciyle buluşturan topluluk, bugüne kadar 500’ün üzerinde gösteriye imza attı. Yenimahalle’deki gösteriye de vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Seyirciyi şovlarına dahil ederek keyifli dakikalar yaşatan ekip, yoğun ülke gündeminden olumsuz etkilenen Başkentlilere ilaç gibi geldi. Gülerek enerji depolayan Ankara seyircisi, etkinlikte emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

“TÜRKİYE’NİN GÜLMEYE İHTİYACI VAR”

Gösterinin sonunda Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a festivale katkılarından dolayı Festival Direktörü Deniz Gölpınar tarafından plaket verildi. Tiyatrocuları tek tek tebrik eden Yaşar, önceki gün Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ölümüyle sonuçlanan olaydan üzüntülerini ifade ederek, Kiraz’a rahmet, yakınlarına da sabır diledi. Türkiye’nin gülmeye ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Yaşar, “Ülkemizde hiç istemediğimiz acılar, üzüntülü olaylar yaşanıyor. Böyle bir ortamda her zamankinden daha çok gülmeye, sevgiye, uzlaşma kültürüne ihtiyacımız var. Bu festival, yüzünüzde biraz da olsa tebessüm oluşturursa ne mutlu bizlere” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.