Konaklı Minikler 23 Nisan’ı Doyasıya Kutladı

Konaklı Minikler 23 Nisan’ı Doyasıya Kutladı

Konak Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. Bu yıl çifte etkinlik düzenlenirken, minikler gün boyu süren aktivitelerde doyasıya eğlendi. Konak Belediye Başkanı Sem

- Konak Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. Bu yıl çifte etkinlik düzenlenirken, minikler gün boyu süren aktivitelerde doyasıya eğlendi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da 23 Nisan’ı çocuklarla birlikte kutlayarak onların coşkusuna ortak oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 94’üncü kuruluş yıldönümünü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konak’ta coşkuyla kutlandı. Bu yıl hem Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde hem de Dominik Caddesi’nde kutlama gösterileri yapıldı. Minikler eğlenceli aktiviteler sayesinde keyifli ve eğlenceye dolu bir gün geçirme fırsatı buldu.

DEMOKRASİNİN TEMELİ ULUSAL EGEMENLİKTİR

Konak Belediyesi’nin Lider Yaratıcı Kadınlar Derneği (LİYAKAD) ile birlikte Dominik Caddesi’nde ortaklaşa düzenlediği etkinliğe katılım oldukça yoğundu. Yüzlerce İzmirli kurulan standları gezdi, gösterileri izledi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da katıldığı etkinlikte minikler 23 Nisan’ı doyasıya kutladı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, törende yaptığı konuşmada ulusal egemenliğin unutulmaması gereken bir kavram olduğunu dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasındaki kavram Ulusal Egemenliktir. Egemenlik halkındır ve bu egemenlik sadece seçilmişler tarafından kullanılmaz. Anayasada belirtilmiş olan yetkili organlar aracılığıyla kullanılır, yargı bu organların vazgeçilmezsidir. Biz seçildik, milli irade sahibiyiz diyerek ulusal egemenlik ve demokrasiden uzaklaşan başbakanın kavramlarıdır. Ulusal Egemenliği yeniden gündeme getirmemiz Milli İrade karşısında sık sık hatırlatmamız gereken günlerdeyiz.”

ÖDÜLLER PEKDAŞ’TAN

LİYAKAD Derneği Başkanı Berkay Eskinazi de yaptığı konuşmada 23 Nisan’ın önemine değinerek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir etkinlik düzenleyerek daha çok çocuğa ulaşmak, onları eğlendirmek, çok anlamlı bugünü onlarla birlikte kutlamak, geleceklerine yön verecek bir adım atmak istedik” diye konuştu. Tanyer İnşaat ve Ekin Koleji’nin de katkı koyduğu etkinlikte EÇEV Bando takımı gösterileriyle büyük beğeni aldı. Gün boyu süren etkinliklerde resim yarışmasında dereceye girenler ödüllerini Başkan Sema Pekdaş’ın elinden alırken, etkinliklere katılan çocuklara ücretsiz yiyecek ikramının yanı sıra kurulan stantlarda maske yapımı, kitap ayracı yapımı, origami ve yüz boyama yapıldı.

KONAKLI MİNİKLER 23 NİSAN’I DOYASIYA KUTLADI

KONAKLI MİNİKLER 23 NİSAN’I DOYASIYA KUTLADI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.