Konak’ta Geleceğin Sporcularına Modern Tesis

Konak’ta Geleceğin Sporcularına Modern Tesis

İzmir’de, Konak Belediyesi’nce 2008 yılında Zafetepe Mahallesi’ne kazandırılan ve İzmirspor’un unutulmaz futbolcularından Tarık Gencay’ın adının verildiği 2 bin 500 metrekare alana sahip spor tesisi y...

İzmir’de, Konak Belediyesi’nce 2008 yılında Zafetepe Mahallesi’ne kazandırılan ve İzmirspor’un unutulmaz futbolcularından Tarık Gencay’ın adının verildiği 2 bin 500 metrekare alana sahip spor tesisi yapılan düzenlemenin ardından yeniden hizmete girdi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın talimatı üzerine yürütülen çalışmalar kapsamında, Tarık Gencay Spor Tesisleri’nin mevcut sentetik çim sahası baştan sona yenilendi. Tesis çevresindeki tel örgülerin eskiyen bölümleri onarılıp, boyandı. Çim sahanın yanı sıra tesiste bulunan bir voleybol ve iki basketbol sahası da ekiplerce elden geçirildi. Zeminleri iyileştirilen sahalara yeni pota ve fileler takıldı. Bölgedeki okullarda eğitim gören öğrencilerin yanı sıra Konak Belediyesi’nin spor okullarında kurs gören çocuklara ücretsiz hizmet verecek tesis yenilenen haliyle bölgedeki spor faaliyetlerindeki eksikliği de gidermiş oldu.

Düzenlenen törende konuşan Başkan Pekdaş, sporcu miniklerden derslerinde de sporda olduğu kadar başarılı olmaları konusunda söz aldı. Tüm çabalarının çocuklara iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu dile getiren Başkan Pekdaş, "Bu tesisleri çocuklarımız spor yapsın, sağlıklı gelişin, iyi birer insan olsun diyerek yeniledik. Çocuklarımızın hem spor yapmasını hem de çok çalışkan olmalarını, spor yaptıkları kadar derslerinde de başarılı olmasını istiyoruz. Çünkü bizim onların beyinlerine, yaratıcılıklarına ihtiyacımız var. Bu ülkenin gelişmesi ve kalkınması için bu gerekli. Çocuklarımızın iyi bir sporcu, iyi bir öğrenci olmaları hem kendileri, hem aileleri, hem de İzmir ve Türkiye için önemli” dedi.

Başkan Pekdaş, sözlerini şöyle devam ettirdi:

“Dersleriniz çok iyi olacak biz de sizlere çok iyi spor tesisleri yapacağız. Birlikte çok güzel bir İzmir, çok güzel bir Türkiye yaratmak için biz size destek vereceğiz. Bizim bütün çabamız sizler için" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.