Köprü altını, trenleri kendine ev yaptı

Köprü altını, trenleri kendine ev yaptı

Manisa’da 2 yıl önce babasının geçirdiği bir kaza sonrası işsiz kalmasıyla sokakta yaşamaya başlayan Gökhan Bürelli, babasının vefatının ardından tek başına yaşam savaşına devam ediyor.

Gündüz sokaklarda iş arayan, geceleri köprü altında uyuyan genç adam, aşırı soğuklarda ise engelli kartıyla aldığı ücretsiz biletle Manisa’dan Konya’ya giden trene binerek hayata tutunmaya çalışıyor.

Manisa’da henüz hayatının baharında büyük acılar yaşayan 28 yaşındaki Gökhan Bürelli’nin dramı yürekleri dağladı. Önce annesini kaybeden ve babasıyla birlikte yaşamaya çalışan Gökhan Bürelli, babasının geçirdiği kaza sonrası işsiz kalmasıyla 2 sene önce sokakta yaşamaya başladı. Baba oğul bir yıl sokakta yaşarken babasının geçen sene hayatını kaybetmesi sonucu genç adam şimdilerde tek başına hayat mücadelesi veriyor. Gündüzleri iş arayarak vakit geçiren geceleri de Yunusemre ilçesindeki Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağının altında uyuyarak geçiren Bürelli, aşırı soğuklarda ise bilet bulabilirse engelli kartıyla Manisa’dan Konya’ya yolculuk yaparak soğuktan korunmaya çalışıyor. Haftada bir gün de olsa kendisine sahip çıkan halasında sıcak yemek yeme imkanı bulan Bürelli’ye babasının arkadaşları da imkanları ölçüsünde yardım etmeye çalışsa da elinde mesleği olmasına rağmen bir türlü iş bulamayan genç adamın tek isteği ise bir işe girip başını sokabileceği bir ev tutmak.

Kekemeliği ve evsiz olması nedeniyle iş bulamadığını ve kaynakçılık sertifikası olduğunu anlatan Gökhan Bürelli, “Köprü altında yaşıyorum. Anne ve babamın vefatından sonra kekeme olduğum için işsizim. İşsiz olduğum için bir ev tutamıyorum. Babamın ayağına çöp bidonu düştüğü için ayağı kangren oldu. Kangren olduğu için ayağını bacaktan kestiler ve vücudu dayanamayarak 64 yaşında vefat etti. 2016 yılından beri tek başıma burada yaşıyorum. Ağabeylerim var ama ağabeylerim de sahip çıkmıyorlar. Bir halam var Allah ondan razı olsun haftada bir evine gidiyorum, yemek yiyorum” dedi.

Yunusemre ilçesindeki Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağını kendine ev edinen Bürelli altına serdiği bir karton, üzerine örttüğü küçük bir örtüyle soğuk havalara direnmeye çalışarak, “Bir iş bulsam hemen bir ev tutacağım ama kekeme olduğum için fabrikalar iş vermiyor. Devlet büyüklerimizden bir iş eğer olursa da yatacak bir yuva istiyorum. Havalar soğuk olunca benim engelli kartım var onunla trenler ücretsiz oluyor. Bilet alıyorum buradan Konya’ya gidip hemen geri geliyorum. Yani akşamları soğuktan korunmak için trene biniyorum. Bugün yer olmadığı için trene bilet bulamadım ve binemedim o yüzden geceyi burada geçiriyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.