Koray Aydın: MHP İktidar, Ben de Başbakan Olacağım

Koray Aydın: MHP İktidar, Ben de Başbakan Olacağım

Aydın 24 Haber’e özel açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, MHP’nin iktidar kendisinin de başbakan olacağını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı ve eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, yaptığı il ziyaretleriyle MHP'deki olağanüstü kurultay sürecine dinamizm katmaya devam ediyor. Adaylık çalışmaları kapsamında geldiği Manisa’da Aydın 24 Haber Genel Yayın Yönetmeni Servet Töz’ün sorularını yanıtlayan Aydın, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MHP’nin iktidar kendisinin de başbakan olacağına inanan MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, 1 Kasım seçimleri ile seçimlerin ardından yaşananların ülkücüleri derin üzüntüye sevk ettiğini belirterek olağanüstü kongre sürecini anlattı.

Parti tabanının 1 Kasım seçimlerini sorguladığı iddiasında buluna Aydın şunları kaydetti:

1 KASIM SEÇİMLERİ SORGULANDI

“Seçimler ve sonrası süreçte özellikle 4 ayda karşı karşıya kalınan kayıplar tabanımız tarafından sorgulanmış ve işlerin bu şekilde gitmeyeceği şeklinde bir kanaat uyanmıştır. Aslında bu bir birikimin sonucudur. Onun için MHP’de önümüzdeki dönem için bir arayış başlamıştır. Bu arayış tabanımızı oluşturan binlerce insanın ortak bir iradesine dönüşmüştür. Bu oluşan ortak irade şu an itibariyle MHP’nin sahibi konumunda olan MHP’nin üst kurul delegelerine yansımış onların tetiklemesi ile MHP’de bir olağanüstü kongre talebi doğmuştur.”

MHP’DE OLAĞANÜSTÜ KONGRE SÜRECİ BAŞLADI

Bu talep meşru ve hukuki bir taleptir. Siyasi Partiler Kanunu’nun verdiği bir haktır. Bu hakkın kullanılması ile MHP’de olağanüstü kongre süreci başlamıştır. Genel merkezimizin bu talebe olumlu cevap vermemesi ve mahkemeye işaret etmesi neticesinde de bir hukuki süreç başlamıştır. Bu gün o hukuki süreç devam etmektedir. 8 Nisan günü müracaat yapılan mahkeme kararını verecektir.

HEPİMİZ ÜZÜLÜRÜZ

Buradan MHP’de olağanüstü kongre kararı çıkmasın bekliyorum. Çünkü şekli bir mahkemedir. Mahkeme olağanüstü kongre için yeterli sayının oluşup oluşmadığını bakacaktır. Yeterli sayının üstünde kongre talebi olduğuna göre kongrenin yapılması kaçınılmazdır. Mahkemeden kongre kararı çıkması halinde genel merkezin bu karara uyacağını düşünüyorum. Aksi haldeki bir karar parti tabanı arasında sürtüşmelere neden olacaktır. Bunun doğuracağı sonuçlar hepimizi üzer.

SKANDAL OLUR

Mahkemelerin kararı üzerinde yorum yapmak doğru değil ama ben kongre kararının çıkacağına inanıyorum. Yeterli imza var. Sulh Hukuk Mahkemesi çare heyeti atamakla hükümlü. Bu konuda çok sayıda emsal karar var. Sayının yeterli olduğuna göre kongre kararının çıkacağını ümit ediyorum. Mahkeme böyle bir karar vermezse bu hukuki bir skandal olur. Bu karar dünya kamuoyuna anlatılamaz. MHP açısından da olumsuz sonuçlar doğurur. Bu işe müdahil olduğu anlamını taşır. MHP iç işine bir müdahale olması Türkiye’nin demokrasi açısından olumsuz bir noktaya geldiği algısını daha da güçlendirir.

KENDİMİ AVANTAJLI GÖRÜYORUM

Genel başkan adayları ile zaman zaman diyaloglarımız oluyor. Türkiye’nin iktidar alternatifi bir partide çok sayıda genel başkan adayı çıkacaktır. Bunu demokrasinin bir zenginliği olarak kabul ediyorum. Kongre sonucu 3 turda belli olur. Her adaydan oy alabilme kabiliyeti olan bir aday öne çıkar. Ben de o tura kalırsa kendimi avantajlı görüyorum. Çünkü her adaydan oy alabilecek bir adayım.

LİDER SULTASINA SON VERECEĞİM

Türk siyasi hayatının temel problemi lider eksenli bir çalışma düzenin hakim olmasıdır. MHP’de atılan bu adım lider sultalarını değiştirecek bir hamle olacaktır. Bununla birlikte diğer partilere de umut veren bir durumda olacağız. Lider sultanı son vererek genel başkanlık yapacağım. Benden kimse sıradan genel başkanlık beklemesin. Ben her zaman düşündüklerini kararlılıkla yapabilen ve sözünün arkasında duran bir siyasetçiyim. MHP’de tabandan tavana doğru bir iletişimin sağlandığı, mahalle köy esasına göre il-ilçe teşkilatlarının şekillendiği, müdahale edici değil, tanzim edici bir yapıyı kurmak benim önemli görevlerim arasında olacak. Ayrıca MHP de tüm görevlerin tanımını yapacağız. Üyelik gibi temel mekanizmayı kurarak denetlenebilir bir MHP oluşturacağız. Bu başarabildiğimizde iktidar oluruz. Bir sevgi iklimi, hoşgörü iklimine dayalı canlı dinamik bir MHP hedefliyoruz.

HER SEÇMENE ULAŞAN BİR BÜYÜME MODELİ İNŞA EDECEĞİZ

AKP’ye kerhen oy veren milyonlarca seçmen var. Bunlar bir umut ışığı arıyorlar. MHP siyasi konunu itibariyle AKP’nin en büyük alternatifidir. CHP’nin yüzde 25 bandından yukarıya sıçrayamayacağı anlaşılıyor. Ama MHP yüzde 70’lik bir dilimde bir genişleme alanı yaratabilir. AKP’ye ders vermek isteyen, yeter artık diyen, her şeyi yüzüne gözüne bulaştırdın diyen, ayağa kalkacak bir el arayan, geniş seçmen kitleleri var. MHP bu yenilenmeyi yapar, dili ve üslubuyla halka ulaşan mekanizmaları oluşturursa ayağa kalkan el olur. Ve bu yüce millet o eli tutar. Her seçmene ulaşan bir büyüme modeli inşa edeceğiz.

MHP İKTİDAR, BEN DE BAŞBAKAN OLACAĞIM

Türk milliyetçiliği hareketinin entelektüel bir birikimi olan mensupları var. MHP’de vatandaşlarımızın sıkıntılarını ve çözüm yollarını bilen bir yapı oluşturacağız. MHP’de güven ortamını sağlayacağız. Sözü olan ve sözlerini millete aktarabilen bir kadro ile MHP iktidar olur. MHP iktidar olursa ben de başbakan olurum. 

koray-aydin,-servet-toz.JPGkoray-aydin,-servet-toz-001.JPG

Koray Aydın: "En Şanslı Aday Olarak Kendimi Görüyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.