Köşk Hükümet Konağının Temeli Atıldı

Köşk Hükümet Konağının Temeli Atıldı

Aydın’ın Köşk ilçesinde yapımına kısa süre başlanan ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen Hükümet Konağı temel atma töreni gerçekleştirildi.

Aydın’ın Köşk ilçesinde yapımına kısa süre başlanan ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen Hükümet Konağı temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Köşk Kaymakamı Serdar Kaya, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, AK Parti Aydın Milletvekil Mehmet Erdem, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Kasım 2015 tarihinde tamamlanması planlanan Köşk Hükümet Konağı inşaatının temel atma töreninde konuşan Atilla Koç, bir Temel fıkrasını katılımcılarla paylaştı. Koç, ‘Temel, ‘Temel atma törenimiz var, bütün Temel’lere davetiyemiz var’ demiş. Biz de bu iki katlı binayı görünce bütün Köşklüleri, Aydınlıları temel atmaya devam ediyoruz ama temel nerede, onu bilmiyorum. Politikayla hiçbir alakam yok ama ‘Politikayla hiçbir alakam yok’ demek, insanın tabiatına aykırı bir şey. Politikaya bir defa girince, ancak ve ancak musalla taşında unutulur ama politikanın bir yolu yok; sadece milletvekili yolu yok, sadece bakan yolu yok. Bu gibi toplantılarda vatandaşlarla birlikte olmak, vatandaşların dertleriyle dertlenmek, vatandaşların sevinçlerini paylaşmayı da ben politik bir uğraş olarak kabul etmekteyim" dedi.

Törenin olumsuz hava koşulları nedeniyle geciktiğine işaret eden Vali Erol Ayyıldız ise, "Hükümet konağının şehrin dışına yapılmasının sebebi, trafik yoğunluğu ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almaları. İnşaatımız tamamlandığında, Köşk ilçemizdeki diğer kurumlar da burada yer alacaklar. Mevcut binamız yetersizdi. Bu alanda ihtiyaç olan, insana odaklı hizmet vermek bu binada nasip olacak. Kamuda yapılan her yatırım, hizmette kolaylık sağlar. Burası da Köşk halkımıza kolaylık sağlayacak" şeklinde konuştu.

Hükümet konağının 26 Kasım 2015’te bitirilmesinin planlandığını belirten Köşk Kaymakamı Serdar Kaya da, "Buranın maliyeti 4 milyon 120 bin TL. Binamız 400 işgününde tamamlanacak. Bodrum, zemin artı üç kat olarak planlanmıştır. Tamamlandığında 5 bin 750 metrekare kapalı alana sahip olacak. Kaymakamlık binasında dokuz kurum da hizmet verecek" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Köşk Hükümet Konağı’nın temel atma töreni dualarla gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.