Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

Kötü Kokular Meğer Nereden Geliyormuş!

Bizim bu sektörde temiz, namuslu kalmak zordur…

Bizim bu sektörde objektif olursanız ne İsa'ya ne de Musa'ya yaranabilirsiniz.

Ancak objektif olmak bizim sektörün en önemli etik değeridir.

Bir gazeteci ağabeyim "Habercinin kalemi, toplumun vicdanına hitap edebilmesi için 'kuyumcu terazisi' gibi olmalı" derdi.

Ben bu sözü biraz daha geliştiriyorum ve şöyle yorumluyorum:

Bir gazeteci karşılaştığı olay karşısında toplumun reaksiyonunun ne olacağını bir PR uzmanından daha iyi okuyabilmeli ve buna göre davranabilmelidir.

***

Lafı uzatmayalım gelelim yazmak istediğim konuya…

Bizim yerel basının en önemli yazı konusu belediyelerdir. Bizim Efeler'de yayın yapanları düşünürsek, Büyükşehir Belediyesi, Efeler Belediyesi ve ASKİ gazetecilerin en önemli haber alanları.

Diğer devlet kurumlarında ortalık birbirine girse duyan- yazan olmaz ama belediyelerde yaprak kıpırdasa bizim yerel medyada 7.5 büyüklüğündeki deprem tadında haber olur.

Netice itibarıyla siyaseten o koltuklara gelen belediyenin üst düzey yöneticileri de bunu çok yadırgamıyor.

Ancak…

Bizim yerel medyanın bazı kalemşörleri kantarın topuzunu o kadar kaçırıyor ki ortada ne toplumsal vicdan ne de  kuyumcu terazisi kalıyor.

***

Bunları yazmamıza neden olan konu ise Özlem Çerçioğlu'nun iflah olamaz muhalifi Aydınpost'un son marifeti…

Görüntülü haberde bölgedeki koku meselesi ele alınmış.

Gerçi inandırıcılığını çoktan kaybeden haber sitesini ciddiye alıp Özlem Çerçioğlu ya da Büyükşehir Belediyesinin üst düzey bir yöneticisi cevap vermedi ama haber MC'de çok sert bir yazı çıktı.

Başlık ise konuya çok uygun:

"Malum Siteden Kötü Kokuya Devam"

Ee zamanında kantarın topuzunu kaçırırsan böyle eleştiriye de katlanacaksın.

***

Haber MC'nin  yorum haberinde şunlar yazıyor:

"Malum site bu kez karalama kampanyasını, Aydın’ın yüz akı yatırımlarından olan  yeni Otogar tesisi üzerinden yürütüyor. Kurmaca ve belli bir senaryo üzerinden yürütüldüğü son derece açık olan sözde görüntülü haberle kötü koku takipçiliği yapan malum site, gerçek dışı iddialarını ispatlayan hiç bir belge ve argümanı ortaya koyamıyor."

***

Yorum haberde Aydınpost'un inandırıcılığını nasıl kaybettiği ve habercilik yerine belediyeye karşı husumet içine nasıl girdiğinin örnekleri de veriliyor:

"Daha önce bu haber sitesinin köşe yazarı B. K. konut dokunulmazlığını ihlal ederek ASKİ Genel Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan yeni binasına da izinsiz bir şekilde girmiş ve kendisi hakkında içeride çalışan personel eşyalarını karıştırdığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Aydın Büyükşehir Belediyesi de bu kişi hakkında 5237 sayılı yasanın 116. Maddesine muhalefetten konut dokunulmazlığı ihlali nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu. Yaşananlar ulusal basına düşerek Aydın’da yankı uyandırmıştı."

 ***

Tabi yenilir yutulur bir durum değil ama kendi düşen de ağlamaz…

Düşmanlık tadında; hakarete varan; gerçek dışı haberciliğin kimseye faydası olmaz.

Eğer şehrimizdeki kötü kokuları engelleyeceksek önce kendi sektörümüzdeki kötü kokulardan başlamalıyız değil mi?

Bu kent için canını dişine takıp çalışan Özlem Çerçioğlu ve ekibinin yaptığı iyi şeyleri yazmadıkça o arkadaşlar inandırıcılıklarını da geri kazanamayacaklar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.