Köy Öğrencilerinden Büyüleyici Resim Sergisi

Köy Öğrencilerinden Büyüleyici Resim Sergisi

Alaşehir’e bağlı Kemaliye Mahallesi Şehit Osman Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin, Resim Öğretmenleri Gülnur Ergen önderliğinde yıl boyunca yaptıkları çalışmalardan oluşan resim sergisi açıldı. Tarihi Ku...

Alaşehir’e bağlı Kemaliye Mahallesi Şehit Osman Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin, Resim Öğretmenleri Gülnur Ergen önderliğinde yıl boyunca yaptıkları çalışmalardan oluşan resim sergisi açıldı. Tarihi Kurşunlu Han’da açılan sergide 43 eser yer alırken bir gün açık kalan sergi izleyenleri adeta büyüledi.

Kemaliye Şehit Osman Ersoy Ortaokulu Resim Öğretmeni Gülnur Ergen sergi hakkında verdiği bilgilerde şunları söyledi: "Düzenlemiş olduğumuz sergide, şehir merkezinden 20 kilometre uzaklıkta bulunan bir mahalle okulunda öğrencilerimizin el emekleri ve becerilerini sergilemek, kendilerine güvenlerini sağlamak, hayata bakış açılarını genişletmek, sanat ve sanatın değerini öğretmek, şehir merkezinden uzak olmanın sanata engel olamayacağını göstermek ve sosyal diyaloglarını geliştirmeyi amaçladık. Bir günlük sergimizin öğrencilerimiz açısından çok anlamlı bir manevi değeri olduğunu düşünüyoruz."

Sergide Osmanlı motifleri, hat ve kaligrafi, mozaik, çini, atık malzemelerin değerlendirilmesi ve linol çalışmalarından oluşan 43 eser sergilendi. Sergiyi ziyarete gelenler öğrencilerin çalışmalarını takdir ederek, öğrencileri kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.