Köyceğiz Belediyesi Marmariste Göz Doldurdu

Köyceğiz Belediyesi Marmaris'te Göz Doldurdu

Marmaris Kalimerhaba Derneği tarafından Turizm ve Sanat etkinlikleri kapsamında bu sezon gerçekleştirilen “Güzbahar” Karma Güzel Sanatlar ve Geleneksel El Sanatları Sergisine davet edilen Köyceğiz belediyesi çalışmalarıyla damgasını vurdu.

- Marmaris Kalimerhaba Derneği tarafından Turizm ve Sanat etkinlikleri kapsamında bu sezon gerçekleştirilen “Güzbahar” Karma Güzel Sanatlar ve Geleneksel El Sanatları Sergisine davet edilen Köyceğiz belediyesi çalışmalarıyla damgasını vurdu.

Sergide Köyceğiz meltemi ,Datça Esintisi ve Marmaris rüzgarı grubu sanatçıları katıldı. Açılışa katılan Köyceğiz Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemil Cem, her zaman için sanatın kültürün yanında olduklarını belirterek “Bu organizasyona katkı koyan tüm sanatçı ve sanatseverleri yürekten kutluyorum” dedi.

Kalimerhaba Derneği Başkanı Selma Sonat ile Marmaris Grand Yazıcı Hotel Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Altın’a teşekkür plaketlerini sundu.

Muğla Yabancılar Derneği Başkanı ve Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halil Karanfiloğlu “Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Md. Resim ve İş Atölyesi Sergimiz ile bir hafta boyunca burada, Köyceğiz’in Sanat Meltemini estirerek,değerli eğitmenlerimiz Ressam Iraz Keskin - Tasarımcı Esin Pirci -Keçe sanatçısı Şahide Türelli ve Kursiyerlerinin el emeği ve göz nuru ürünlerini Dünya İnsanlarına tanıtacağız” Muğla yabancılar derneğinin Zihinsel engelliler için oluşturduğu Can Melek projesini de tanıtma imkanını bulduğumuz için de bu sergiyi organize eden Umur Özlüer ve Kalimerhaba derneği Başkanı Selma Sonat'a Kültür ve sanat verdikleri katkılardan dolayı da ne kadar takdir etsek azdır” dedi.

Kalimerhaba Derneği Başkanı Selma Sonat “ Turizm ve Sanatın buluşmasını sağlayan bu organizasyonlarımızla bu sezon dördüncü sergimizi gerçekleştirerek, Dünya İnsanları ile çağdaş sanatçılarımızın eserlerinde ülkemizin aydınlık yüzünü tanıtıyor, geleneksel el sanatlarımızın uygulamaları ile de bu eşsiz kültürümüzü onlarla paylaşıyoruz” dedi.

Sergide, taş yontu tasarımları, mozaik, ipek kozası sanatsal uygulamaları, keçe, kanaviçe ve resim sergisi ile yer alan Köyceğiz Meltemi grubunun yanı sıra, Datça Rüzgarı ile Keçe sanatının farklı uygulamalarını sunan Sülün Karaağaç, Ressam Elizabeth Tuganova, Ressam İdil Berf, Marmaris Esintilerinde Ressam Ayça Şarkaya, Ressam Gonca Büyük, Arkeografik Kolaj Sanatçısı Yazar Raşit Öztürk, File ve Örgü El Sanatı Uygulamacısı Hasibe Türkoğlu’nun eserleri yer almakta. Marmaris’te ilk kez bir sergi açılışında canlı modelle resim atölyesi çalışması gerçekleştiren grup eğitmeni Ressam Iraz Keskin, kendilerine modellik yapan Osman Kızılyalım’a teşekkür ederek bir etkinlik sırasında yapılan bir portre çalışmasını kendisine armağan etti.Tasarım sanatçısı esin Pirci ise ipek böceği koza çalışmaları ve taş atölyesi kursiyerleri ile birlikte Köyceğiz'e öz bir şeyler yapıp sanatın kültürel değerlerini öne çıkarıyoruz dedi.Tüm sergiye gelenlere Köyceğiz tanıtımının yer aldığı çanta verilmesi sanatseverleri mutlu etti. Sergiye ayrıca ;Ünlü sanatçılardan modacı Nail Yurdakul,Selma Sonat,Oktay Lütfi Gürsel ve sanatsever katıldı.

Güzbahar Sergisi 30 Ekim tarihine kadar sürecek ve her gün saat 11.00 -21.00 arası, Grand Yazıcı Mares Hotel Kalimerhaba Turizm ve Sanat Salonunda ziyaret edilebilecek.

KÖYCEĞİZ BELEDİYESİ MARMARİS'TE GÖZ DOLDURDU

KÖYCEĞİZ BELEDİYESİ MARMARİS'TE GÖZ DOLDURDU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.