Kreş Öğrencilerine Trafik Dersi

Kreş Öğrencilerine Trafik Dersi

Altındağ Belediyesi’ne bağlı Aydınlıkevler Kreşi’ne devam eden minikler, uzmanlardan trafik dersi aldı.Trafik Şube Müdürlüğü’nde görev yapan trafik polisleri Engin Kumru ve Murat Kalın, kreş öğrencile...

Altındağ Belediyesi’ne bağlı Aydınlıkevler Kreşi’ne devam eden minikler, uzmanlardan trafik dersi aldı.

Trafik Şube Müdürlüğü’nde görev yapan trafik polisleri Engin Kumru ve Murat Kalın, kreş öğrencilerine trafik kurallarını anlattı. Trafik polislerinden trafik kurallarına uymayı ve sorumlu birer vatandaş olmayı öğrenen minik öğrenciler, hem eğlendi hem de öğrendi. Eğitimin sonunda minik öğrencilere “Trafik Denetleyicisi” kartı verildi.

Minik öğrencilere karşıdan karşıya geçme, araçlarda seyahat, yaya olarak dikkat edilmesi gerekenler gibi önemli konu başlıklarında bilgiler veren trafik polisleri, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı. “Kaldırımda annenizin elini tutup yürürken araç trafiğinin aktığı taraftan değil de mutlaka diğer taraftan yürüyün. Boyunuz 1.50 santimetre olana kadar ön koltuklarda oturmayın. Mutlaka arka koltukta oturun ve sizler için özel olarak tasarlanmış çocuk koltuklarını kullanın” diyen Kumru ve Kalın, trafik kurallarına uymanın önemi ve trafik levhalarının anlamlarına da vurgu yaptılar.

Trafik eğitiminin çok küçük yaşlarda başlaması gerektiğini belirten polis memuru Engin Kumru, “Bu eğitimler sayesinde çocuklar doğru ve yanlışı daha iyi anlayabiliyorlar. Ders verdiğimiz okullarda öğrenciler de, öğretmenler de bu uygulamadan çok memnun. Eğitimlerimiz devam edecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.