Kumpasçı Fatih’e Bir Darbe de Yakın Dostundan

Kumpasçı Fatih’e Bir Darbe de Yakın Dostundan

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kumpasçıları Fatih Akkentli ile Cem Celil Lale arasında geçen telefon görüşmesinin yankıları devam ediyor.

Özlem Çerçioğlu’nun kumpasçıları Fatih Akkentli ile Cem Celil Lale arasında geçen telefon görüşmesinin basında yer alması Aydın’da siyaset kulislerinin konusu oldu. Başkan Çerçioğlu’nun bilgisi dâhilinde olduğu anlaşılan siyasetçi, bürokrat ve gazetecilere yönelik kumpas ve şaibeli para trafiği AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan’ın tepkisini çekmişti.

Telefon görüşme kaydının basında yayınlanmasının ardından zor günler yaşayan Başkan Çerçioğlu’nun Söke’deki prensi Fatih Akkentli’ye bir darbede yakın dostu gazeteci Durmuş Tuna’dan geldi. “Birbirimize yanlış yapmayacağız” diyerek Akkentli’ye, sitemde bulunan Tuna, “İki kişi arasında geçen ve adımın kullanıldığı telefon görüşmesi ses kayıtlarını dinledikçe akıl tutulması yaşıyorum” dedi.

Tuna sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Hiç bir evresinde yer almamama rağmen ve ses kayıtlarının yayınlanmasıyla bilgi sahibi olduğum para ilişkilerine dâhil edilmeye çalışılmamı anlamış değilim. 2014 yılının Nisan ayında, "Birbirimize yanlış yapmayacağız" sözünü durmus-tuna-002.jpgalarak yola çıktığım Fatih Akkentli'ye gazeteciliğimle hep destek verdim. Gücüne güç katmaya çalıştım. 36 aylık bu süreçte kendisine en küçük yanlışım olmamasına rağmen, adımı çok çirkin bir şekilde kullanması beni derinden sarsmıştır. Fazla söz söylemeye gerek duymuyorum. Birlikte yol yürüdük ve "kol kırılır, yen içinde kalır" diyeceğim. Adımın kullanıldığı ciddiyetten uzak imalar nedeniyle polemiğe girmeyi yanlış yapmakla eşdeğer görüyorum. Çünkü ben de söz mezara kadardır.”

 

 

face-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.