Kupa Kızı Yenimahalle

Kupa Kızı Yenimahalle

Türk hentbolunda tarih baştan yazılıyor. Uzun yıllar boyunca ligi domine eden Muratpaşa’ya, Süper Kupa’dan sonra ikinci darbeyi de indiren Yenimahalle Belediyespor, Spor Toto Türkiye Kupası şampiyonu...

Türk hentbolunda tarih baştan yazılıyor. Uzun yıllar boyunca ligi domine eden Muratpaşa’ya, Süper Kupa’dan sonra ikinci darbeyi de indiren Yenimahalle Belediyespor, Spor Toto Türkiye Kupası şampiyonu oldu.

Bursa Nilüfer Spor Salonu’ndaki karşılaşmaya Yenimahalle Belediyesi Tatalovic, Esra, Chumak, Yeliz, Dmitrovic, Lenche ve Marina yedilisiyle çıktı. Hem savunmada hem de hücumda mükemmel bir uyum yakalayan Mavi Beyazlılar, Antalya temsilcisini bozguna uğratarak sahayı adeta dar etti. Maçın kontrolünü bir an olsun elinden bırakmayan Yenimahalle, sert savunması ve pas oyunlarıyla rakibinin başını döndürdü. Başkent temsilcisinde Marina Dmitrovic oynadığı oyunuyla takımını şaha kaldırdı ve takımının soyunma odasına 21-16 önde girmesinde büyük katkı sağladı.

İKİNCİ YARIDA ŞENLİK VAR

Karşılaşmanın ikinci yarısına müthiş bir baskıyla başlayan Yenimahalle Belediyespor kupayı ne kadar çok istediğini herkese gösterdi. Kalesinde devleşen Tatalovic, rakibinin umutlarını bitirirken, takımına da ekstra direnç sağladı. Kurt taktisyen Serdar Eler’in direktifleriyle farkı giderek açan Yenimahalle Belediyespor, son dakikalarda tempoyu düşürerek ihtişamlı bir zafere imza attı ve kupayı Ankara’ya 38-31’lik skorla getirdi. Dmitrovic 16 golle yıldız bir oyuncu olduğunu kanıtlarken, kaptan Yeliz ve Marina Tankaskaya da attıkları 7’şer golle görkemli zaferde öne çıkan isimler oldu.

BELEDİYEDE KUPA COŞKUSU

Başkente kupayla dönen Yenimahalle’nin meleklerine belediye binası önünde bir karşılama töreni düzenlendi. Karşılamaya Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Hüseyin Boran, Yaşar Neslihanolğu, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlar da katıldı. Şampiyon sporcuları tek tek kutlayarak çiçek veren Başkan Yaşar, kupayı torunu Kerem ve Fethican ile birlikte kaldırdı.

Yenimahalle’nin adını artık Türkiye biliyor diyen Yaşar, “İlçemiz her gün eğitimde sağlıkta, kültürde sporda her konuda başarıdan başarıya koşuyor. Artık sadece Ankara’da değil sporcularımız, engellilerimiz,yaptığımız hizmetler ve sosyal belediyecilik anlayışımız sayesinde Türkiye’de Yenimahalle konuşuluyor, konuşulmaya da devam edecek. Çünkü biz Yenimahalle’yi seviyoruz. Bu kızlarımızı Yenimahalle halkı adına ne kadar alkışlasak yeridir. İnşallah önümüzdeki maçlarda da çok güzel başarılara imza atacaklar. Yurt dışında da Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil edecekler. Bize bu gururu yaşattıkları için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.