Kurban kesemeyenler için çaldı, söyledi

Kurban kesemeyenler için çaldı, söyledi

Kahramanmaraş’ta bir üniversite öğrencisi bayramda kurban kesemeyenler ve et yiyemeyecek insanlar için şarkı söylüyor.Kahramanmaraş’ta yaşayan 25 yaşındaki amatör müzisyen Yusuf İslam Bilir, Trabzon B...

Kahramanmaraş’ta bir üniversite öğrencisi bayramda kurban kesemeyenler ve et yiyemeyecek insanlar için şarkı söylüyor.

Kahramanmaraş’ta yaşayan 25 yaşındaki amatör müzisyen Yusuf İslam Bilir, Trabzon Bulvarı üzerinde elinde gitarı ile vatandaşlara şarkı söylüyor. Üniversite öğrencisi Bilir, son olarak yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban kesemeyecek insanlar ve ihtiyaç sahipleri adına farklı duygularda şarkılar söyledi. Aynı zamanda harçlığını çıkarmak için gitarı ile birlikte serenatlar yapan üniversite öğrencisi ve sokak sanatçısı Bilir, vatandaşların beğenisini kazanıyor.

"Kurban kesemeyen insanlara maddi manevi yardımlarda bulunmak insanlığın görevidir" diyen Yusuf İslam Bilir, "Biliyorsunuz Kahramanmaraş şairler, sanatçılar ve merhametli insanların şehri. Yurt dışında biraz kaldıktan sonra, burada sokaklarda şarkıların eksikliğini gördüm. Sokağın sesi olmak istedim açıkçası. Kurban Bayramı yaklaşıyor, insanlarımızın küçük çoğunluğu da olsa açlık sınırında. Bunlara gerek maddi, gerekse manevi durumumuz yoksa kesilen hayvanlardan birkaç parça yardımlarda bulunmak herkesin görevi. Bu tarz yardımları herkesin yapmasını diliyorum. Bayramlarda anneleri ve babalarının yanlarına gidemeyecek insanlar var, bu şarkıyı da onlara söylemiş olalım" dedi.

Söylenen şarkılardan etkilendiğini ve beğenerek dinlediğini söyleyen Merve Köklü, "Gayet duygulu bir şarkıydı ve hislere tercüman olduğunu düşünüyorum. Kulağa, gönle çok hoş hitap ediyor, güzel ve hoş bir şarkı idi. Empati yapıldığı zaman çok duygulu bir şey oldu. Ben de duygulandım zaten" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.