Kurban Keserken Cildinize Dikkat Edin Uyarısı

Kurban Keserken Cildinize Dikkat Edin Uyarısı

Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, kurban kesimi sırasında bulaşabilecek cilt hastalıklarına karşı uyarıda bulundu.

- Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, kurban kesimi sırasında bulaşabilecek cilt hastalıklarına karşı uyarıda bulundu.

Kurban bayramında en sık ellerde bıçak kesisine bağlı sorunların yanı sıra ciddi cilt hastalıklarının oluştuğunu ifade eden Saraçoğlu, şunları söyledi: “Genellikle bayramdan bir hafta sonra dermatoloji kliniklerine ellerinde kızartılı, içi kanla dolu su dolu kabarcıklar içeren, kızartılı hafif ağrılı yara yakınması ile çok sayıda hasta başvurusu olur. Bu sorunun dermatoloji kliniklerindeki kurban bayramı sonrası artışında kurban etleri ile temasın rolü mutlaktır. Sütçü nodülü veya orf olarak isimlendirilen bu yaralar koyun veya keçilerde bulaşıcı bir mikrobik hastalık nedeniyle olmaktadır.”

Bu tür cilt hastalıklarının özellikle hayvancılık yapanlar ile kasaplarda sık görüldüğü belirten Saraçoğlu, “Yaralar iyi bir bakımla genellikle 3-6 haftada iyileşmektedir. Bulaşmayı engellemenin bir yöntemi olarak kurban eti ile uğraşılacaksa mutlaka eldiven kullanılması önemlidir. Bu nedenle kurban kesecek olan tüm vatandaşlarımız ellerine özen göstersin” dedi.

KURBAN KESERKEN CİLDİNİZE DİKKAT EDİN UYARISI

KURBAN KESERKEN CİLDİNİZE DİKKAT EDİN UYARISI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.