Kurban Satış Yerlerindeki Kantarlar Denetlendi

Kurban Satış Yerlerindeki Kantarlar Denetlendi

Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından il genelindeki kurban satış yerlerinde kullanılan kantarlar denetlendi.

- Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından il genelindeki kurban satış yerlerinde kullanılan kantarlar denetlendi.

Kurban satış yerlerinde canlı hayvanların tartılması için gerekli niteliklere sahip kantar bulundurulmasının zorunlu olması nedeniyle Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Ölçü ve Ayar Memurları tarafından Efeler ilçe sınırları içerisinde Çeştepe Mahallesinde hazırlanan kurban satış yerindeki kantarın muayenesi yapılarak, kullanıma hazır hale getirildi.

Kurban Bayramı süresince kantarın kullanıma açık olduğunu ifade eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü, vatandaşların satın aldığı kurbanı tartarak almalarının kendi menfaatlerine olduğunu söyledi. Kantarın arızalanması veya doğruluğundan şüphe duyulması halinde İl Müdürlüklerinin “0538 8670628” nolu telefonunu aramalarını veya belediyelerin ölçü ve ayar memurlarına başvurmalarını isteyen Görgülü, “Bayram nedeniyle çikolata ve kolonya gibi ürünlerde de yoğun bir alışveriş yaşanıyor. Vatandaşlarımızın hazır ambalajlı olarak satın aldıkları 5 gramdan 5 kilograma kadar çikolata veya 5 mililitreden 5 litreye kadar kolonyanın ambalajında yazan ağırlıktan daha az miktarda olduğunu tespit etmeleri veya şüphe duymaları durumunda, bayram sonrası ilk mesai gününden itibaren fiş/fatura ve dilekçe ile İl Müdürlüklerine başvurmaları halinde şikayete konu işyerlerinde denetim yapılacak. Denetim sonunda ambalajında yazan ağırlıktan daha az miktarda ürün koyduğu tespit edilen yerlere idari para cezası uygulanacak” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.