Kuru ve atopik ciltler için hasta semineri gerçekleşti

Kuru ve atopik ciltler için hasta semineri gerçekleşti

Kuruluğa bağlı kaşıntısı olan hastalarda yaklaşım ve tedavi önerileri semineri, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Seminer Salonu’nda gerçekleşti.ADÜ Tıp Fakültesi Deri ve Züh...

Kuruluğa bağlı kaşıntısı olan hastalarda yaklaşım ve tedavi önerileri semineri, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Seminer Salonu’nda gerçekleşti.

ADÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Şendur’un sunumuyla gerçekleşen seminerde, kaşıntıya alternatif çözümler ve nemlendirici krem uygulama teknikleri anlatıldı.

Prof. Dr. Neslihan Şendur, atopik ciltlerin genelde kuru olduğunu, bebeklik, çocuk ve erişkin yaşlarda da görülebileceğini belirterek, “Hastalığın alevlenme dönemi kaşıntılı geçebiliyor. Bazen kaşıntı nedeni ile ekzema belirtileri ve sulantılı yaralar da gözlüyoruz” dedi.

Seminer, Prof. Dr. Neslihan Şendur’un sunumunun ardından, çocuklarda krem sürme tekniklerinin anlatıldığı, uygulamaları eğlenceli oyunlar haline getirerek çocukların nasıl yapabileceğini gösteren videonun izlenmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.