Kurye Ve Kasiyerlerle Kredi Kartı Vurgunu

Kurye Ve Kasiyerlerle Kredi Kartı Vurgunu

İzmir'de, restoranlarda kurye ve kasiyer olarak çalışarak sahte pos cihazı ile müşterilerin kredi kartı bilgilerini elde edip yüklü miktarda parayı ele geçiren 5 kişilik şebeke çökertildi. Kurye ve kasiyer olarak çalışan şebeke üyelerinin lüks rezidanslar

- İzmir'de, restoranlarda kurye ve kasiyer olarak çalışarak sahte pos cihazı ile müşterilerin kredi kartı bilgilerini elde edip yüklü miktarda parayı ele geçiren 5 kişilik şebeke çökertildi. Kurye ve kasiyer olarak çalışan şebeke üyelerinin lüks rezidanslarda hayat yaşadığı ileri sürüldü.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, farklı bankaların genel müdürlük kart güvenlik bölümü görevlileriyle yapılan görüşmeler sırasında çeşitli bankaları kullanan çok sayıda müşterinin kartlarının kopyalanarak 2014 Kasım ayından günümüze kadar çeşitli tarihlerde izinsiz çekim ve çekim teşebbüsleri olduğu tespit edildi. Polis ekipleri yaptığı çalışmalar neticesinde, söz konusu kartların ortak kullanım ATM’si bulunmadığından kopyalama işlemlerinin sahte pos cihazı kullanılarak kart sahiplerinin alışveriş yaptıkları işyeri ve işyerlerinden kopyalanmış olabileceği değerlendirilerek araştırma bu yönde yoğunlaştırıldı. Dokuz farklı banka müşterisi olan 44 mağdur, İzmir'de bulunan fastfood restoran zincirlerinde, internet siteleri aracılığı ya da telefonla evlerine verdikleri siparişler ile restoranlardan doğrudan yaptıkları alışverişlerin ekstrelerine yansımadığı görüldü. Yapılan siparişlerin ödemesinde bazı mağdurlara verilen sliplerin sahte oldukları tespit edilirken kopyalama işlemlerinin restoranlarda çalışan bazı kurye ve kasa görevlilerince sahte pos cihazı kullanılarak gerçekleştirildiği belirlendi.

ŞEBEKENİN İŞLEYİŞİ ÇÖZÜLDÜ EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI

Kredi kartları kopyalanan müşterilerin ödeme yaptıkları kurye ve kasiyerlere dair verdikleri eşkal bilgileri ve güvenlik kameraları görüntülerinin incelenmesi sonrası işyerlerinde kurye olarak çalışan S. Ş. ve kasiyer olarak çalışan F.A isimli şahısların kartları kopyaladığı tespit edildi. Kopyalanan kredi kartlarının bilgilerini verdikleri ve bağlantılı olarak çalışarak para çekim işlemlerini gerçekleştiren şahısların kimlik bilgileri belirlendi. Şebekenin işleyişini çözen polis ekipleri harekete geçerek, geçen hafta Karşıyaka'da bir adrese sipariş götüren şüpheli kurye S.Ş, sahte pos cihazını kullanmak suretiyle ödemeyi aldığı esnada sahte pos cihazı ve pos cihazının verdiği sahte slip ile suçüstü yakalandı. Eş zamanlı yapılan operasyonda yine kart kopyalama işlemi yapan F.A. ile kopyalama sürecini yönlendiren ve üretilen kopya kartlarla çekim işlemlerini gerçekleştiren şüpheliler M.Y ve S.B.Ö suçüstü yakalandı. Araştırmalar derinleştirilerek aynı şahıslarla irtibatlı olarak kopyalama işlemi yapan B.T. de gözaltına alındı. Şahıslarda yapılan aramalarda, 3 sahte pos cihazı, 1 adet kopya kart üretmeye yarayan cihaz, ATM’lere takılan kart kopyalama düzenek parçaları, içinde kopya kart bilgileri olan dizüstü bilgisayarlar, müştekilerin hesabından çekilen çok miktarda Türk Lirası ve döviz, kopya kartlarla para çekim işlemleri esnasında eşkallerini gizlemek için kullandıkları çok sayıda mont, şapka, bere ele geçirildi.

KURYE OLARAK ÇALIŞIRKEN LÜKS REZİDANSLARDA YAŞIYORLAR

Polis ekiplerinin yaptığı araştırmada, şüphelilerin ifadesi doğrultusunda elde edilen sahte pos cihazlarının orijinal pos cihazı ile birebir aynı olduğu, sahte poslarla kopyalama yaptıkları, müşterilerin sipariş ücretlerini kendi ceplerinden işyerlerine ödeyerek kasada gün sonu açık çıkmamasını sağladıkları, şüphelilerin muhtelif işyerlerinde çalışan kuryelere kopyalanan kart başına prim vererek sahte pos cihazı kullanmak suretiyle kopyalama yapmaları konusunda anlaştıkları, yakalanmamak için muhtelif illeri gezerek para çektikleri ve sık sık farklı lüks rezidanslar kiralayarak ikametlerini değiştirdikleri tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden S.Ş. ve M.Y. tutuklanarak cezaevine gönderilirken F.A., S.B.Ö. ve B.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KURYE VE KASİYERLERLE KREDİ KARTI VURGUNU

KURYE VE KASİYERLERLE KREDİ KARTI VURGUNU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.