Kuşadası Belediye Başkanı’ndan Büyükşehir Yakınması

Kuşadası Belediye Başkanı’ndan Büyükşehir Yakınması

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, göreve geldikleri 4 aya yakın sürede hizmet üretememelerinin en büyük nedeninin yeni Büyükşehir yapılanması olduğunu ileri sürdü.

- Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, göreve geldikleri 4 aya yakın sürede hizmet üretememelerinin en büyük nedeninin yeni Büyükşehir yapılanması olduğunu ileri sürdü.

Yazılı bir açıklama yaparak, görevde bulunduğu 4 aya yakın süreyi değerlendiren Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Bize yönelik suçlamaların çalışma yöntemimizle ilgili olması bir ölçüde teselli sayılabilir“ dedi.

Seçildiği 30 Mart tarihinden bu yana Büyükşehir yapılanması, Davutlar-Güzelçamlı beldeleri ve 6 köyün merkezle birleşmesiyle uğraştıklarını ve köyümüzle birleşme, bu gelişmelere göre belediye içinde sistem oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, “ İnsanlar bizden çok şey bekliyor, farkındayız. Bize yöneltilen suçlamaların çalışma yöntemimize karşı olması bir ölçüde teselli sayılabilir“ dedi. Büyükşehir uygulamasının kendilerine zaman kaybettirdiğini ileri süren Kayalı, “Seçildikten sonra yeni belediye düzeni çok zamanımızı aldı. Seçilir seçilmez belediye hizmetlerine başlayamadık. Kim nerede, hangi konuda yetkili, hangi birimlerin hangi belediyede kalacağı, Beldelerle birleşmenin hangi esaslara göre yapılacağı, Mal, araç gereç, personel paylaşımı çok zamanımızı aldı. Bu sadece Kuşadası Belediyesinin değil, yeni büyükşehir statüsü kazanan tüm illerdeki belediyelerin yaşadığı sorunlar. Artık asli görevlerimize daha fazla zaman ayırabileceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.