Kuşadası Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı

Kuşadası Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı

Kuşadası Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında yapıldı. Davutlar’da Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplantıda geleneksel kent dokusunun korunması ve esk...

Kuşadası Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında yapıldı. Davutlar’da Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplantıda geleneksel kent dokusunun korunması ve eski Kuşadası evlerinin restore edilerek turizme kazandırılması ile ilgili kararlar alındı.

Toplantıda, Kuşadası Belediyesi tarafından ilçenin tarihi dokusunun korunması ve geleneksel Kuşadası evlerinin turizme kazandırılması amacıyla hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından kabul gören “Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar” projesi ile ilgili olarak Belediye Başkan Yardımcılarına yetki verildi. Proje kapsamında GEKA tarafından verilecek 413 bin TL’lik hibe ile ilk etapta Yıldırım Caddesi üzerinde bulunan iki adet eski Kuşadası evi restore edilecek. Meclis’te ele alınan bir diğer gündem maddesi de aynı amaçla Anıt Sokak, Aslanlar ve Yıldırım Caddesi üzerinde yer alan 20 Kuşadası evinin restorasyon projesini hazırlamak üzere Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencilerinden oluşan 20 kişilik bir ekibin Kuşadası’nda ağırlanması oldu. Karar doğrultusunda 12-22 Ekim tarihleri arasında Belediye’nin desteği ile Kuşadası’na gelecek ve KODER tarafından ilçede bulunan otellerde ağırlanacak olan öğrenciler tarafından belirlenen evlerin restorasyon projeleri hazırlanacak.

Kuşadası Belediye Meclis toplantısında, sermayesini 200 milyon TL’den 300 milyon TL’ye çıkarma kararı alan Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin aldığı bu karara katılıp katılmama konusu oylandı. Belediye Meclisi’nde sermaye artırımına katılma kararı alınırken Kuşadası Belediyesi’nin Efes Kongre Merkezi üzerinde sahip olduğu pay yüzde 1.63 oldu.

- YENİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ASRAV OLDU

Toplantıda sporun ve sporcuların desteklenmesi ile ilgili olarak da önemli kararlar alındı. Buna göre 28-31 Ekim tarihleri arasında Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu tarafından Kuşadası’nda düzenlenecek olan Pentatlon Yarışması’na, Federasyon’un talepleri doğrultusunda destek olunması kararı alınırken Kuşadası Yıldız Fener Spor Kulübü Derneği ve Kuşadası Gençlik Spor Klübü’nün malzeme ihtiyaçlarının karşılanması ile kick boks şampiyonu Mehmet Aktaş’ın Sırbistan’da düzenlenecek şampiyonaya katılabilmesi için destek olunması kararlaştırıldı.

Bu arada, Kuşadası Belediye Meclis toplantısında alınan bir diğer karar ise 5 ay önce istifa eden Haydar Büyükdağ’dan boşalan Belediye Başkan Yardımcılığı görevine Belediye Meclis Üyesi Tufan Asrav’ın atanması oldu.

- İMAR PLAN TADİLATI TALEPLERİ

Diğer taraftan, Belediye Meclis Toplantısında gündemi oluşturan maddelerden biri de imar plan tadilatları oldu. 6 imar plan tadilatının bulunduğu belediye meclis toplantısında, başkan yardımcılığından istifa eden ve aynı zamanda meclis üyesi olan Haydar Büyükdağ’ın kendi işyerinin inşaatıyla ilgili yaptığı talep, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Haydar Büyükdağ tarafından geri çekilirken, 5 imar plan tadilatı talebi ise imar komisyonuna havale edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.