Kuşadası Belediyesi ve Başkan Özer Kayalı

Kuşadası’nın Soğucak Mahallesi, Karaova diye anılan yerdeki Üçgözler sitesinde mütevazı bir yazlığım var.

Kış ayları olduğu zaman bizim site sakinlerini bir korku sarar. Nedeni ise kışın yağan yoğun yağmurlar nedeniyle sitemizi sitemiz yağmur sularının istilasına uğrar. Bu sularda bir ay veya iki ayda çekilmez, bodrumlar olduğu gibi su ile dolar.

Yönetim olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi, Su Kanalizasyon İşleri (ASKİ) Genel müdürlüğüne defalarca müracaat ettiğimiz halde olumlu bir yanıt alamadık.

Sitede ikamet eden sakinlerden bazılarının devreye girmesi sonucunda Devlet Su işleri Bölge Müdürlüğü tarafından çok güzel bir beton kanal yapılarak bu su baskınlarından kurtulduk. Bu husus da Devlet Su işleri bölge müdürlüğüne teşekkür ederiz.

ozer-kayali.jpgBenim burada anlatmak istediğim bu yapılan su kanalının etrafındaki yollar tamamen bozuldu. Site sakinleri bu yol meselesi ne olacak hangi kurum yapacak diye düşünürken Kuşadası Belediyesi ve onun çalışkan başkanı Özer Kayalı imdadımıza yetişti.

Kuşadası’nın araç ve gereçleri gelerek öncelik olarak çökme ihtimali olan yerleri taşlarla doldurdu üzerine kum doldurarak ve taş döşeyerek muazzam bir yol yaptı. Şimdi bu yoldan iki araç karşılıklı gelip geçiyorlar.

Bununla da kalmıyor belediye elemanları kış aylarında gelerek bu yolun veya diğer yolların çöken kısımlarını doldurarak çok güzel parke taşlarla tamiri yapılıyor.

Sözün kısası hem kanal işi hem de o güzelim yol inşaatı nedeniyle Sayın Başkan Özer Kayalı’ya da site olarak teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. Belediye’de bir işimiz olduğu zaman hiç bekletilmeden isteğimiz yasal olarak yerine getiriliyor.

Kuşadası’nın bütün sokakları yeniden ele alınarak çok güzel bir parke taşlarla yeniden düzenlemiş. Ayrıca Müfettişler, Nurken ve Pınar sitelerinin önü ve oradan geçen ve ana yola bağlanan bütün yollar asfaltlanarak hizmete açıldı. Bu sayede Dolmuşların arabaların geçişleri daha düzgün oldu.

Değerli okurlar Kuşadası Belediyesi ekonomik olarak da kısıtlı imkânlarla bu kadar güzel hizmetler yapması çok büyük bir başarı. Neden diye soracak olursanız Çünkü Aydın Büyükşehir statüsünü aldıktan sonra bütün ilçelerin önemli gelir kaynakları Büyükşehir Belediyesine aktarılıyor. Örneğin bunlar su ücretleri, otopark ücretleri gibi çok önemli gelir kaynaklarını kaybetmiş durumda.

Kısıtlı bütçeyi doğru kullanan Başkan Özer Kayalı ile yine de çok büyük işler başarılmış. Her yere park ve bahçe yapımı son derece hızlı gitmektedir. Belediyenin yeşil alanların çoğalması için yaptığı çalışmaları çok önemsiyorum.

Kültürel faaliyetlere gelince; her hafta mutlaka bir etkinlik yapılarak Kuşadası halkına sunuluyor. Benim bildiğim ve yakından tanık olduğum Kadı Kalesi kazılarında hem maddi hem de manevi olarak her türlü yardımı yaparak kazı Başkanı Prof. Fatma Mercangöz’ün yanında olması.

Başkan Kayalı’nın hizmetlerinden yazlıkçıların memnuniyeti kadar, Kuşadalıların da memnun olduğunu biliyorum. Sayın başkan Özer Kayalı’nın kendisi ve hizmetleri hakkında yaptırdığı ankette Kuşadası Belediyesi tarafından ilçede hizmetlerin kalitesi ve vatandaş memnuniyetinin belirlenmesi için anket yaptırıldı. Gezici Araştırma Şirketi tarafından yapılan Kuşadası Belediyesi Hizmetleri Memnuniyet Anketi sonuçları, Kuşadası’nda ikamet eden vatandaşların yüzde 53’ünün belediye hizmetlerinden memnun olduğunu ortaya koydu. Anket sonuçları Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ’ya 2014 seçimlerinde yüzde 59.9 olan güvenin ise 3 puan artarak yüzde 62.7’ye ulaştığını gösterdi.

Gezici Araştırma Şirketi’nin yaptığı Kuşadası Belediyesi Hizmetleri ve Memnuniyet Kamuoyu Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Kuşadası’nın tüm mahallelerinde ikamet eden 18 yaş üstü ve yarısı kadın 2 bin 782 katılımcı ile evlerinde yüz yüze yapılan görüşmeler ile oluşturulan anket sonuçlarına göre vatandaşların yüzde 53’ü belediye hizmetlerinden memnun.

Kuşadası Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, vatandaş memnuniyetini en üst noktada gerçekleştirebilmek amacıyla belediye bünyesinde 7 gün 24 saat esasıyla çalışacak Çağrı Merkezi kuruldu.

Vatandaşlar "444 9 232" numaralı telefon hattını arayarak ulaşabilecekleri Çağrı Merkezi'ne, her türlü istek ve şikâyetini iletebilecekler.

Sayın Başkanın çalışma arkadaşları ve ekibi de çok iyi elamanlardan seçilmiş. Hepsi işinin uzmanı.. Başkan yardımcıları Muzaffer Eryiğit, Tufan Asrav, Yusuf Atak,  Zekeriya Künk, İmar İşleri Müdürü Serdar Kılınç gibi tecrübeli isimlerle çalışan Özer Kayalı başkanlığındaki belediyenin hizmetlerini yazmaya kalksak bu sütun almaz. İleride bu güzel hizmetleri yazmaya devam edeceğiz.

Kuşadası’na hizmet eden Başkan Kayalı ve ekibine başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum