Kuşadası Belediyesi’nden "Geri Dönüşüm Bilinci" Çalışması

Kuşadası Belediyesi’nden "Geri Dönüşüm Bilinci" Çalışması

Kuşadası Belediyesi, vatandaşları geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmek amacıyla bir çalışma başlattı.Doğada uzun süre yok olmayan ve çevre kirliliğine neden olan ambalaj atıklarının ayrı toplanmasın...

Kuşadası Belediyesi, vatandaşları geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmek amacıyla bir çalışma başlattı.

Doğada uzun süre yok olmayan ve çevre kirliliğine neden olan ambalaj atıklarının ayrı toplanmasının önemine dikkat çekmek amacıyla başlatılan çalışma kapsamında vatandaşlar ev ve işyerlerinde ziyaret edilerek geri dönüşüm konusunda bilgilendiriliyor.

Kuşadası Belediyesi’nin öncülüğünde Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ile gönüllülerin desteği ile yaşama geçirilen bilinçlendirme çalışması için pilot bölge olarak belirlenen Türkmen, Ege ve Bayraklıdede mahallelerinde ziyaretler başladı. Çalışmalar kapsamında gönüllü ve uzmanlardan oluşan 10 kişilik ekip, vatandaşları ev ve iş yerlerinde ziyaret ederek hazırlanan broşürler yardımıyla ambalaj atıklarının ayrı toplanmasının önemi hakkında bilgi veriyor. Çalışma kapsamında Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından pilot olarak belirlenen mahallelere 550 adet mekan içi toplama kutusu, 75 adet çim kaplı kafes, 68 adet mavi kafes, 81 adet mavi kumbara ve 100 adet cam toplama kumbarası yerleştirilecek.

- ÇEVRE BİLİNÇLENDİRME EKİBİNDEN BAŞKAN KAYALI’YA ZİYARET

Çevre bilinçlendirme çalışmasına katılan 10 kişilik ekip, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı ziyaret ederek bilgi verdi. Ekip üyeleri, projenin vatandaşlar tarafından çok olumlu karşılandığını ve verimli bir çalışma olduğunu dikkat çekerken Başkan Kayalı ise bilinçlendirme çalışmalarının pilot uygulama aşamasının tamamlanmasının ardından da devam edeceğini belirterek doğayı korumanın ve temiz bir çevre yaratmanın yolunun farkındalıktan ve bilinçten geçtiğini vurguladı. Kuşadası Belediyesi olarak doğanın korunmasına ve ekonomiye önemli katkıları bulunan geri dönüşüm konusuna özel bir önem verdiklerini ifade eden Başkan Kayalı, vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.