Kuşadası - Didim Ticaret Odaları Bölge Sorunlarını Görüştü

Kuşadası - Didim Ticaret Odaları Bölge Sorunlarını Görüştü

Didim Ticaret Odası yönetimi, Kuşadası Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette Aydın’a bağlı sahil kentleri olan Kuşadası ve Didim’in benzer sorunları olduğu, turizm konusunda bölgesel olarak ortakla...

Didim Ticaret Odası yönetimi, Kuşadası Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette Aydın’a bağlı sahil kentleri olan Kuşadası ve Didim’in benzer sorunları olduğu, turizm konusunda bölgesel olarak ortaklaşa neler yapılabileceği görüşüldü.

Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürol Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Urganı, Celal Gümüş ile Meclis Üyesi ve Strateji Geliştirme Komisyonu Başkanı Ali Hikmet Atilla’da oluşan Didim Ticaret Odası heyetinin, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’ın makamında gerçekleştirdiği ziyarette, Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Öztaş da hazır bulundu.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; Aydın’da ilçelerin sektörlere göre ayrılması gerektiğini, Kuşadası ve Didim’in özelliklerinin hemen hemen aynı olduğu, turizm ve inşaat sektörlerinin ağırlıklı olduğu ilçelerin sorunlarının da benzer olduğunu dile getirdiği toplantıda, her iki ilçenin de artıları ve eksileri görüşüldü.

Başta gelen sorunlar olarak; turizm sektöründe nitelikli eleman eksikliği, su fiyat tarifelerindeki yüksekliğin işletmelere getirdiği zorluklar, ziyaretçi sayılarında yaşanan düşüşler, bölgesel tanıtımlar gibi konuların değerlendirildiği ziyaretin sonunda, her iki odanın da sezon sonunda ortak toplantı yaparak, sorunların çözümü ve 2016 sezonu için neler yapılabileceğinin görüşülmesine karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.