Kuşadası Kültür Merkezi İçin Tanıtım Toplantısı

Kuşadası Kültür Merkezi İçin Tanıtım Toplantısı

Kuşadası ve kırsalının geçmişi ve kültürünü ulusal ve uluslararası alanda tanıtma amacıyla oluşturulan Kuşadası Fatma Özel Arabul Kültür Merkezi’ne (KUAKMER) bağış için vatandaşlar sıraya girdi.İlk ba...

Kuşadası ve kırsalının geçmişi ve kültürünü ulusal ve uluslararası alanda tanıtma amacıyla oluşturulan Kuşadası Fatma Özel Arabul Kültür Merkezi’ne (KUAKMER) bağış için vatandaşlar sıraya girdi.

İlk bağış ise 1966 Yılında İnter takımı oyuncularının imzalayarak Kuşadası GençlikSpor’a hediye ettiği futbol topu oldu. Kuşadası’nın kurtuluş tarihi olan 7 Eylül günü açılması hedeflenen KUAKMER’in tanıtımının yapıldığı toplantıya Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Belediye Başkanı Özer Kayalı, Garnizon Komutanı Ferhat Arslan, Emniyet Müdürü Mustafa Topal, bürokratlar, tarih tutkunları ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen KUAKMER tanıtım toplantısında, inşaatın tanıtımını üstlenen Hüseyin Arabul bir konuşma yaptı. Arabul, Kuşadalılar ve Kuşadası’nı sevenler Kuşadası’na sahip çıkmak için çok değerli girişimlerde bulunuyor. Kuşadası varlıklarını tanıtmak ve onları toplumla bütünleştirmek için yapılan çalışmaları desteklemek lazım. Şuanda Kaymakamlık ve Belediyenin Kuşadası için yapılan bu tür çalışmalara verdiği destek takdire şayandır. Bu nedenle iş sahipleri ve halkımızın KUAKMER ve benzeri sivil toplum örgütü çalışanlarına vereceği katkı Kuşadası’nı hak ettiği yere taşıyacaktır. KUAKMER ile bir taraftan şair ve yazar F. Özel Arabul’un anısına şiir, tiyatro ve öykü esaslı ihtisas kütüphanesi, yarışma ve toplantılarla yaşatırken diğer taraftan halkımızın katkısı ile devamlı büyüyecek çok zengin bir Kuşadası Belleği oluşturulacaktır. Oluşacak bellek ile yeni nesil Kuşadalı’nın özünü tanıması ve Kuşadası’nın ulusal ve uluslararası tanıtımı sağlanacaktır. KUAKMER’in tanıtımı yapılan bu toplantıda Kuşadası Belleği’nin oluşması için tüm kuruluşları, vatandaşlarımızı, görsel, yazılı ve sosyal medyanın desteğini bekliyoruz. Kuşadası belleğinin oluşması için KUAKMER’e verilecek bilgi, belge ve eşyalar bağışlayanın adına, KEGEV, Kuşadası Belediyesi ve Arabul ailesi tarafından denetlenerek muhafaza edilecek ve sergilenecektir. Kuşadamızın Kurtuluş yıl dönümü olan 7 Eylül 2015 tarihinde KUAKMER’in açılış gününe sizleri davet etmekten mutluluk duyarım” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’da Kuşadası’nda geleceğe yönelik önemli adımların atıldığını belirterek KUAKMER’e herkesin önyargısız destek vermesini istedi. Kaymakamı Muammer Aksoy’da KUAKMER bünyesinde, Kuşadası’nda turizmin başlatıcısı olarak bilinen Kaymakam Özer Türk için bir köşe açılmasını istedi. Yapılan konuşmalar sonrası KUAKMER kurucu Prof. Dr. Engin Berber’in yaptığı bağış çağrısı karşılık buldu. İlk bağış için Belediye Başkanı Özer Kayalı kürsüye geldi. Kayalı, “Geçtiğimiz dönemlerde Savaş Keleş isimli vatandaşın belediyemize bağış yaptığı birbirinden değerli bine yakın kitap var. Bilindiği gibi Reşat Nuri Güntekin’in ünlü romanı Çalıkuşu’nun kahramanı Kuşadası’nda yaşamış. Bu kitapların içinde Osmanlı baskısı ile Çalıkuşu Romanı var, onu Savaş Keleş adına, isminin verilmesi koşuluyla bağışlıyorum” dedi.

Kayalı’dan sonra kürsüye gelen Yerel Tarih Araştırmaları grubu üyesi Ata Şakrak’ta yanında getirdiği futbol topunu kürsüye getirerek bağışladı. Şakrak, İtalyanların ünlü takımı Inter futbolcularının imzalayarak 1966 yılında gönderdikleri topu ve topun o dönemdeki yankılarının yer aldığı Hürriyet, Yeni asır ve Demokrat gazetelerinin nüshalarını 50 yıldan sonra Kuşadası’na teslim ettiğini söyledi. Şakrak, “Bu top,1965 Yılında İtalya Şampiyon kulüpler kupası ve Kıtalar arası dünya şampiyonu olan mavi siyah renklere sahip Inter takımı futbolcuları ile antrenör Herrera’nın imzalarını taşıyan toptur. O dönemde kardeş kulüp olarak kabul edilen Kuşadası GençlikSpor’a gönderildi. Top bize 30 Ocak 1966 günü ilçe stadında takımımızın Aydın Tekstil Sporu 3-1 yendiği maç öncesi törenle teslim edildi. Top ile birlikte iki adet Inter flaması da göndermişler. Biz de bunun karşılığında flama ve yöresel hediyeler gönderdik. Yıllarca kulüpte kalan top,1970 yılında yönetim boşluğu yaşandığı dönemde kulüp evrakları ve demirbaşları bir iki yıl evimizde muhafaza edildi. O dönemin yöneticisi ve antrenörü Yüksel Alkışlı topu muhafaza etmem için bana teslim etti. 50 Yıldır bende, bugün olması gereken bir yere, kurulacak olan KUAKMER’e, Kuşadası’na teslim ediyorum” dedi. Yapılan bu bağıştan sonra birçok vatandaş evlerindeki tarihi değeri olan malzemeleri bağışlama yarışına girdi.

KUŞADASI VE KIRSALININ GEÇMİŞİ VE KÜLTÜRÜNÜ ULUSAL VE ULUSLARARASI ALANDA TANITMA AMACIYLA OLUŞTURULAN KUAKMER’E (KUŞADASI FATMA ÖZEL ARABUL KÜLTÜR MERKEZİ ) BAĞIŞ İÇİN VATANDAŞLAR SIRAYA GİRDİ.

KUŞADASI VE KIRSALININ GEÇMİŞİ VE KÜLTÜRÜNÜ ULUSAL VE ULUSLARARASI ALANDA TANITMA AMACIYLA OLUŞTURULAN KUAKMER’E (KUŞADASI FATMA ÖZEL ARABUL KÜLTÜR MERKEZİ ) BAĞIŞ İÇİN VATANDAŞLAR SIRAYA GİRDİ.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.