Kuşadası MTAL öğrencileri projelerini TÜBİTAK Bilim Fuarında sergilendi

Kuşadası MTAL öğrencileri projelerini TÜBİTAK Bilim Fuarında sergilendi

Kuşadası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri tarafından hazırlanan 11 tasarım ile 13 araştırmadan oluşan toplam 24 proje, TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda sergilendi.Kuşadası Kaymakamı Sadettin...

Kuşadası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri tarafından hazırlanan 11 tasarım ile 13 araştırmadan oluşan toplam 24 proje, TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda sergilendi.

Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, İlçe Müftüsü Vehbi Akşit, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı TÜBİTAK Bilim Fuarı şenliğinin açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, devlet olarak bu tür fuarları önemsediklerini, fuarların patent alma için önemli olduğunu ifade ederek, “Öğrencilerin yaptığı çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Teorikte öğrendiklerini pratikte uygulayarak yaptıkları çalışmaların artarak devam edeceğini inanıyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Okul Müdürü Abdullah Yavuz da, sadece 2 günlük projeler üretmediklerini, okulun, Kuşadası’nın hatta ülkenin ihtiyaçlarını gözetecek projeler ürettiklerini söyledi. Yavuz, “Öğrencilerimizi bilimle birleştirmeyi amaç edindiğimiz bu etkinliğimizde emeği geçen başta Bilişim Teknolojileri Alan Şefimiz Mehmet Eren ve diğer danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyor, kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilerin geliştirdikleri akıllı kürsü, akıllı trafik ışık sistemi, akıllı ayna gibi projeler incelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.