Kuşadası Polisi’nden Değerlendirme Toplantısı

Kuşadası Polisi’nden Değerlendirme Toplantısı

Kuşadası Emniyet Müdürlüğünde görevli yaklaşık 350 polis memuru ve amiri Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Emniyet Müdürü Mustafa Topal başkanlığında toplandı. Kuşadası Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, polisler sezonun değerlen

- Kuşadası Emniyet Müdürlüğünde görevli yaklaşık 350 polis memuru ve amiri Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Emniyet Müdürü Mustafa Topal başkanlığında toplandı. Kuşadası Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, polisler sezonun değerlendirmesini yaptı.

Toplantının açılışında konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası’nda görev yapan polis memurları ve amirlerine yoğun geçen turizm sezonu boyunca yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederken, ayrıca yeni dönemle ilgili de bazı uyarılarda bulundu. Polisten dış görünümlerine dikkat etmelerini isteyen Kaymakam Aksoy, eli cebinde, eli belinde veya elinde sigara bulunan üniformalı bir polisin "güvenilir bir görüntü" vermeyeceğini söyledi.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, polisin asker kadar disiplinli, anne kadar şefkatli, hukukçu kadar da adil olması gerektiğini kaydederek, polisin diğer devlet görevlilerine göre çok daha disiplinli olması gerektiğini anlattı. Polisten her anlamda örnek olmalarını isteyen Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, “ Görev yaptığımız Kuşadası da önemli bir yer. Bu nedenle dış görünümü de dikkat etmeliyiz. Resmi üniformalı bir polisin elinde sigara hiç şık durmuyor. Şıklığın ötesinde güven veren bir görünüm oluşturmuyor. Eli cebinde bir polis olmuyor. Dış görüntüyle ilgili bu sorunu çözmeliyiz. Çok çalışıyorsunuz, özellikle turizm sezonu boyunca büyük fedakarlıklarla çalışıyorsunuz. Halkın, vatandaşın görmeyeceği bir yerde olabilir ancak halkın gördüğü yerde, özellikle nöbette veya vatandaşla yüz yüzeyken görünümümüze çok dikkat edeceksiniz. Görünümünüzün hemen arkasından tutumunuz çok insancıl, anlayışlı olmalıdır. Dış güvenlikte düşmanla çatışabiliriz, ona acımayabiliriz, kötü yaklaşabiliriz. Ama iç güvenlikteki muhatabımız suçlu da olsa kardeşinizdir “diye konuştu.

Kuşadası Polisi’nin turizm sezonunun ardından gerçekleştirdiği toplantıda yapılan tüm çalışmalar, istatistiki verilerle ele alındı. İkinci bölümü basına kapalı olarak devam eden toplantıda tüm sorunlar ele alınarak, çözüm için öneriler dinlendi.

KUŞADASI POLİSİ’NDEN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

KUŞADASI POLİSİ’NDEN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.